ölgesel olarak birlikte kalkınmayı amaçlayarak Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinde kurulan Yeşil Doğa Derneğinin hayal olarak Savunduğu proje ilk önce Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ya sunulduktan sonra oldukça ilgi görmeye başladı.

BAKANA DOSYA OLARAK SUNULMUŞTU

 Ankara Niğde Arasında yapılan OTOBAN'ın açılışı esnasında Ulaştırma ve alt yapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU'na sunulan bir dosya ile Yeşil Doğa Derneği yetkilisi gelecekte İpek yolu olarak öne çıkacak olan otoban'ın bölge illerine hiç bir yararı olmadığını ifade etmiş yol üzerinde kurulabilecek bir yerleşim yerinin bölgesel gelişmeye vesile olacağını anlatmıştı

Alayhan kavşağında "ORTAŞEHİR" adında bir yeni bir şehir kurulması gerektiğini izah etmişti.

 Açılış sonrasında bölge illerinin yöneticileri projenin detaylarını incelemek suretiyle kendi illerinin yararına olabilecek unsurları tartışarak hangi konularda katkı sunabileceğini sorgulamaya başladılar.

YEŞİL DOĞA YÖNETİMİNDEN NEVŞEHİR VALİSİNE ZİYARET 

 Projenin anlatımı için Yeşil Doğa Derneği yöneticileri Abdulkadir Ay, Bayram Ekici, Nurettin Arıbaş ve Abdurrahman Yüksel Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'i makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret esnasında Turizm faktörüyle öne çıkan Nevşehir’in proje gereği Ortaşehir'de kurulması düşünülen Turizm Kongre ve Fuar merkezini besleyecek argümana fazlasıyla sahip olduğu belirtilerek artık EMİT türü fuarların burada yapılması halinde dünya devi turizm acenteleri Kapadokya bölgesine çekilebilir denildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise projeyi oldukça akılcı bulduğunu belirterek bölge yararına değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yeşil Doğa Dernek Yönetimi  daha sonra Nevşehir Vali Yardımcısı görevine atanan Aksaray'lı Mekan Çeviren'i de makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dediler

 Ankara’da ise Ortaşehir için yapılan girişimler peş peşe geliyor son gelişmeler umut verici,

bölge illerinden yetişen  önemli mevkiide bulunan  bürokratlarımızın çabalarıyla  Askeri acemi eğitim birliğinin  bu bölgede konuşlanması sağlanabilirse stratejik bir önem kazanması mümkün olacak.

 Ortaşehir gelecekte yeni bir cazibe merkezi olmaya aday daha şimdiden Kalkınma ajansının dikkatini çekmeyi başardı.

ORTA ANADOLUDA TIBBİ  AROMATİK OSB UMUDU

Ortaşehir'de Emine Erdoğan'ın himayelerinde yapılan aromatik bitkiler çalıştayının ışığında kurulabilecek Aromatik bitkiler Organize sanayi bölgesi sayesinde Otoban sınırları boyunca Lavanta tarlaları oluşturulabilecek

Tartışmaların odağındaki Ortaşehir Bölgesinde ise ilk yerleşim yeri müjdesi karayollarından geldi Alayhan kavşağında Karayolları şube müdürlüğü kurulacağı duyuruldu hemen yanına ise jandarma karakolu için yer tahsisi yapıldı

ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU'NA ORTAŞEHİR DOSYASI SUNULDU