Tur çerçevesinde hayata geçirilen Instagram ödüllü fotoğraf yarışması kapsamında da, otobüsün resmini çekip #GREAT yollarda hashtagi ile paylaşan ve en çok beğeniyi alan ilk üç fotoğrafın sahibi kampanya sonunda GREAT Türkiye için özel olarak hazırlanan hediyelerin sahibi olacak.

Kampanya ortaklarından British Council da, GREAT Türkiye turu kapsamında Facebook üzerinden bir yarışmayı hayata geçirdi. 26 Ekim`de başlayan ve bir ay sürecek yarışmayı kazanmak için, yanıtların gizli olduğu www.educationuk.org/turkey adresini ziyaret etmek yeterli.

Beş katılımcıyı Birleşik Krallık`ta tam burslu eğitim programları kazanma fırsatının beklediği yarışmada kazananların uçak, konaklama ve vize işlemleri dâhil tüm masrafları ödül veren eğitim kurumları; University of Westminster, Edinburgh College, De Montfort University, University of East Anglia, Live Language Glasgow tarafından karşılanacak. Ayrıca yarışmaya katılan beş kişi ücreti British Council tarafından karşılanacak olan IELTS sınavına katılım hakkı kazanacak.

Ünlü İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick`ın tasarımını yaptığı otobüs, aynı zamanda çevre dostu hibrid teknolojisiyle dikkat çekiyor. En son teknoloji ile üretilen çevre dostu hibrid araç, dizel ve elektrik kullanarak eski nesil otobüslerin neredeyse yarısı kadar karbondioksit üretiyor.

Yaklaşık 1 ay boyunca Türkiye`nin farklı şehirlerini ziyaret edecek olan otobüs, Bursa`nın ardından Kapadokya, Kayseri, Gaziantep, Adana ve Eskişehir gibi Türkiye`nin ekonomide parlayan diğer şehirlerini de ziyaret ediyor olacak.
 
GREAT Bus Türkiye Turu; İngiliz Ticaret Odası (BCCT), British Council, Shell, Mini ve Akfen desteği ile gerçekleştiriliyor. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ