Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez beldesinde hayırsever iş insanı Hamza Ertaş tarafından ölen anne ve babasının anısına yaptırılan ve 2021-2022 eğitim – öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu için açılış töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan hayırsever Ertaş, “Ben burada bir meşale yaktım, inşallah bu meşale sönmez ve bu ülkeye yön verir. Hepimizin temennisi bu. Bu benim için bir vatan ve memleket borcu. Çünkü bu topraklar kolay kazanılmadı. Biz dedelerimizden, babaannelerimizden bunu dinledik. Bu topraklar terk edilir ve göç devam ederse boşalan yerler bir şekilde doldurulur. Bunun olmaması için biz istiyoruz ki köylümüz yetiştirsin, toprağından faydalansın. İnşallah bu okul sayesinde hayallerimiz gerçek olur, geçmişte olduğu gibi yine topraklarımız tekrar yeşerir, göç veren değil göç alan oluruz.” diye konuştu.

Nevşehir’in hayırseverlik anlamında Türkiye’ye örnek bir il olduğunu belirten NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, “Üniversite olarak gerek devletimizin, gerekse hayırseverlerimizin bizlere vermiş oldukları destekler ile fiziki yapılanma anlamında birçok muadil üniversiten çok daha ileri bir düzeyde bulunuyoruz. Nevşehir’in hayırseverlik anlamında Türkiye’nin örnek illerinden biri olduğunu biliyoruz. Üniversitenin Rektörü olarak da bundan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim.” dedi.

Aktekin devamında “Bugün ise burada üniversitemiz Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun açılışını yapmak üzere bir aradayız. Aynı zamanda, üniversite-hayırsever ve üniversite-şehir işbirliğinin de en güzel örneklerinden birini yaşamaktayız. Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun yerinin belirlenmesi, arsasının tahsisi, temelinin atılması ve binalarının tamamlanmasının her aşamasına katılmış, Meslek Yüksekokulumuzun öğrencilerimizin hizmetine sunulmasına kadar da süreci büyük bir özenle takip etmiş, üniversitemizin bir ferdi, gönüllü bir destekçisi olan hayırsever iş insanı Sayın Hamza Ertaş’a huzurlarınızda şahsım, üniversitem ve özellikle öğrencilerim adına teşekkür ediyorum. Hayırseverimiz sayesinde üniversitemiz çok değerli bir yüksekokul ve 36 bin metrekarelik bir yerleşke alanı kazanmış oldu. İnşallah burada eğitim-öğretim görecek çocuklarımız, bundan sonrasında ülkemiz ve bilim alemi için faydalı kişiler olarak yetişecekler.

Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuz bu yıl ‘Laborant ve Veteriner Sağlık Programı’na ilk öğrencilerini almış bulunuyor. Bundan dolayı da ayrıca gururluyuz ve mutluyuz. İlk göz ağrımız olan öğrencilerimize de başarılar diliyorum. İlerleyen süreçte Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuza ‘Bitki Koruma’, ‘Süt ve Besi Hayvancılığı’ ile ‘Tarla Bitkileri’ programlarının açılabilmesi için de çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Ben bu vesileyle ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan okulumuzun ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ederken, başta Sayın Valimiz İnci Sezer Becel olmak Nevşehir Milletvekillerimize, Derinkuyu Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, hayırseverimiz Ertaş ailesi ile birlikte katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışta konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Öncelikle bu okulumuzu, bu eseri kazandıran Hamza amcamız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten Derinkuyu bizler için önemli bir yer ve tarımın da lokomotifi konumunda olan bir ilçemiz. Böyle bir ilçede de tarımla ilgili bir meslek yüksekokulunun olması da bizleri ayrıca mutlu etti. İnşallah bundan sonra üniversite – şehir, üniversite – ilçe işbirliğiyle tarımın daha da profesyonel bir şekilde, daha da ekonomiye katkı sağlayacak şekilde yapılmasına katkı sağlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasında gece gündüz çalışıldı. Her ilimize bir üniversite ve her ilçemize de bir aktif bir meslek yüksekokulu kurularak öğrencilerimizin eğitim alarak hayata aktif olarak katılmalarını sağlandı” dedi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ise, “Nevşehir’de göreve başladıktan kısa bir süre sonra ilk ziyaret ettiğim yerlerden bir tanesi Derinkuyu’ydu ve tekrar burayı hayırseverimiz Hamza Ertaş ile ziyaret etme fırsatı buldum. O günden bugüne okulumuzun gelmiş olduğu noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade etmek isterim. Daha önce Gülşehir Kaymakamlığı yaptığım dönemlerde Gülşehir’de bir meslek yüksekokulu açılması için o dönemin belediye başkanımız ile çok emek verdik. O dönemlerde Nevşehir’de henüz üniversite yoktu ve Kayseri’ye bağlı okullar mevcuttu. Ama yıllar sonra Nevşehir’e geri geldiğimde Gülşehir’de bizim emek verdiğimiz ve başlattığımız yüksekokulumuzun açıldığını memnuniyetle gördüm. Şu an ise 20 binin üzerinde öğrencisi olan üniversitemizin 10 fakülte, 9 meslek Yüksekokulu, 1 yüksekokul ve 4 enstitüsü bulunmakta.

Bizim Nevşehir’in özel bir durumu da var. Memleketini seven, memleketinin çocuklarının iyi yetişmesini isteyen ve emeğini esirgemeyen hayırseverleri var. Hem üniversite içerisindeki kampüsümüze, hem de ilçelerimizdeki yüksekokullarımıza baktığımızda bu hayırseverlerimizin isimlerini görmek hepimizi gururlandırıyor” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri, okulu yaptıran hayırsever iş insanı Hamza Ertaş ve desteklerini esirgemeyen diğer hayırseverlere plaketlerini taktim etti.

Tören, okulun açılışının gerçekleştirilmesi ve binaların gezilmesiyle sona erdi.

Törene Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, Yazıhöyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO Müdürü Doç. Dr. Cem Okan Özer, hayırsever iş insanı Hamza Ertaş ve ailesi, protokol üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı.