Kulp ilçesinde hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Mehmet Kara´nın cenazesi Kırşehir´e getirildi.

Kara´nın naaşı, görev yaptığı Diyarbakır´da düzenlenen askeri törenin ardından, askeri uçakla Kapadokya Havalimanı´na getirildi. Türk Bayrağı´na sarılı tabutta askerlerin omuzlarında aprona taşınan şehit için havalimanında tören düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından şehit Kara´nın cenazesi karayoluyla memleketi Kırşehir´e gönderildi.

Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, MHP Kırşehir Milletvekili Cemil Yıldırım Türk, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ile öteki yetkililer katıldı.

Baba ocağında helallik alındı

Kara´nın naaşı, Kırşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Kındam Mahallesi´ndeki baba evine getirildi. Cenaze aracının yanına gelen baba Metin ve anne Nazlı Kara ile kız kardeşleri ve nişanlısı Zehra Tavus cenazeye dokunarak gözyaşı döktü. Annesi, "Yandım, yandım, yavrum gitti. Allah´ım nerelere gideyim ben?", nişanlısı da "canım gitti, bırakın ben de onunla gideyim" diyerek ağladı.

Din görevlisinin dua okumasının ardından şehit için helallik alındı. Cenaze aracı hareket ettiği sırada evin önünde toplanan kalabalık grup "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek morga konuldu.

Şehit Mehmet Kara için yarın Cacabey Camisi´nde öğlen vakti cenaze töreni düzenlenecek.

Diyarbakır´ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda Uzman Onbaşı Mehmet Kara şehit olmuş, 3 asker de yaralanmıştı.