El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Fakültesinden Safura Böribayeva’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde;

“Türkiye'den gelen misafirlerimiz, üniversitemizin kampüsüyle tanışmış, üniversitenin müzelerini ve El Farabi'yi ziyaret etmiş, uluslararası ilişkiler fakültesinde öğrencilerle bir araya gelmiştir.

Uluslararası İlişkiler Fakültesinin  “Doğu Dünyası”  bilimsel ve eğitimsel Öğrenci Kulübü Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile 2016'dan bu yana bağları kurdu ve güçlendirdi. Kulüp her yıl Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ile öğrenci etkinlikleri düzenliyor. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu adına en iyi makaleler için kulüp üyelerine diplomalar verilir.

Uluslararası İlişkiler Fakültesi öğretmenleri ve öğrencileri ile yapılan görüşmede, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, fakülte dekanı S. Aydarbayev'e,   Diplomatik Çeviri Bölümü Başkanı A.Seydikenova ve «Doğu Dünyası» Kulübü yöneticisi Boribaeva'ya “Teşekkür Belgesi” verdi.

Adı geçen federasyonun gerçekleştirdiği çalışmalar, genç nesli terbiye etmede, manevi değerlerimize sahip çıkma ve canlı tutmada katkıda bulunur kanaatindeyiz. Eğitim Kurumu ile Türk Dünyası’nın değerlerini tanıtıp, teşvik etmek için işbirliği projemizi beraber hayata geçireceğimizi umuyoruz.”