Bu harika cinsi evinize getirmeyi planlamanızdan önce bir Pomeranian yavru köpeğin maliyetine bakmak kesinlikle akıllıca olacaktır.

Tabii ki, safkan bir Pomeranian satın almanın ilk fiyatı, karar verme sürecinizde çok büyük öneme sahip olsa da, bakımın maliyeti de göz önünde bulundurulmalıdır. Fiyatın çeşitli faktörlere bağlı olarak değişeceğini göreceksiniz. Bunun neden böyle olduğunu tartışacağız ve şunları içeren unsurları kapsayacağız:

  • Yavru köpeğin geldiği eyalet
  • Pomeranian yaşı
  • Pomeranian ne tür bir kayda sahip
  • Damızlık limitleri / kısıtlamaları
  • Çok düşük veya çok yüksek bir fiyattan sakınmak

Yere Dayalı Maliyet

Fiyatlar, Türkiye’de büyük ölçüde değişmektedir. Yetiştiricinin hangi bölümünün bulunduğuna bağlı olarak maliyetler artar veya azalır. Çok uzun zaman önce, yetiştiricilerin yavruları uçaklarla göndermesi yaygındı. Bu nedenle, devlet dışı bir durum aramanız gerektiğine karar verirseniz, yeni aile üyenizi almak için ya da yavru köpeği kişisel olarak taşımanız için bir uçak bileti almanız için sürüş maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir.

Yılın Zamanı Fiyatlandırmayı Nasıl Etkiler?

"Zamanlama her şeydir!". Bir köpek yavrusu almaya gelince bu kesinlikle doğrudur. Birçok yerde kışın kar fırtına ve donma derecesinde olanşehirlerde, Pomeranian maliyeti, çoğu bölgelerde maliyeti düşmektedir. Bu nedenle, bu bölgelerde ilkbahar ve yaz aylarında yüksek talep, kış aylarında daha düşük talep almaktadır.

Birçok yetiştirici sonbaharda bir mola verecek, böylece kışın yavruları kalmayacak. Yıl boyunca üremeye karar verenler için fiyatlandırmaların Ekim ayından Şubat ayına kadar düşük olduğunu göreceksiniz. Bir Pomeranianyavru köpek edinmek istediğinize karar verdiyseniz, düşen sıcaklıklara göre fiyatlarını düşürecek bir yavruyu seçmek yararlı olabilir.

Pomeranian Yaşı Faktörü

Bir köpek yavrusu alma zamanı, 6 ile 8 hafta olmaktadır. Çoğu yavruların yeni evlerine geçmeye hazır oldukları yaş arasındadır.Bu nedenle, bir Pomeranian 9 veya 10 hafta işaretine ulaştığında, fiyatların çarpıcı biçimde düşeceğini göreceksiniz.

9 aylık, 10 aylık ve hatta daha büyük yavrular, aynı aile bireyleri kadar harika hale gelirken, 2 aylık olma fikri, insanların kafasında o kadar kökleşmiştir ki, bir yavru o yaştan geçtiğinde, maliyetler büyük ölçüde düşmektedir. Çocuğu 3 ay hatta 4 aya ulaşmadan satma çabası, bu süre zarfında talep biraz azalır ve bazen bir damızlık kimsenin o yaşta bir Pomeranianelde etmekle ilgilenmediğini görecektir.

Kaynak: Hayvanilanlari.com