Kırıkkale merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 24 üniversite personelinden 4´ü tutuklandı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehir´de gözaltına alınan 24 üniversite personelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Yakup G., Hasan Y., Fatih Sultan B. ile Bayram G. tutuklandı. Şüphelilerden 6´sı savcılık tarafından 14´ü de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 23 Eylül´de Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehir´de 34 üniversite çalışanı hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 31 kişi yakalanmıştı. Daha önce emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kadın akademisyenden 3´ü emniyetten 4´ü de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.