Bilimsel ve pratik konferansın genel amaç ve hedefleri şunlardı:

Bilimsel etkinliğe, teorik araştırmaya ve çeşitli alanlarda bilginin pratik kullanımına ilgi uyandırmak; yetenekli, üstün yetenekli öğrencilerin belirlenmesi.

Uluslararası İlişkiler Fakültesi öğrencileri ve lisans öğrencilerinin yanı sıra Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi yerli üniversitelerin öğrencileri, Kazak Uluslararası İlişkiler Üniversitesi ve Dünya Dilleri ve Polonya Jagiellonian Üniversitesi, Türkmenistan öğrencileri katıldı. Öğrenciler ve lisans öğrencileri İngilizce, Almanca ve Fransızca konuştu. Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nin «Uluslararası ve Hukuki İlişkiler Alanında Çeviri Çalışmaları» uzmanlık alanındaki öğrenciler ve lisans öğrencileri, bir pandemi bağlamında ilgili ilginç konuları sundular. Tashkenova Zarina, 2-sınıf öğrencisi, «Uluslararası İlişkiler», makalenin konusu: «Covid 19 salgını bağlamında Alman dilini öğrenmenin özellikleri». Makalesinde, Covid 19 hakkında, bir pandemide Almanca öğretmenin özelliklerinden bahsetti ve Almanca öğrenmek için sınıfta kullanılan etkili dijital uygulamaları vurguladı. Polonya'daki Jagiellonian Üniversitesi üçüncü sınıf öğrencisi Sarsenova Akniet de “Gençliğin Gözünden Birleşmiş Milletlerin Geleceği” konulu konferansa katılmak istediğini ifade etti.

Bitore Nazerke, 2. sınıf öğrencisi, Uluslararası İlişkiler Bölümü, makale başlığı: “Alman dili ve uluslararası kuruluşlardaki önemi.”  Nazerke makalesinde, birçok Avrupa uluslararası kuruluşunda Alman dilinin rolünden bahsetti, ancak Almancanın hala Birleşmiş Milletler'in resmi dili olmadığını da kaydetti. Konferansın bir sonucu olarak, I derecesi diploması verildi – Zhunisbek Lina;

II derece diploması – Dinara Chakieva, Tashkenova Zarina;

III derece diploması – Bitore Nazerke.

Kıdemli öğretmen Gulmira Zhantileuova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Fakültesi, Diplomatik Tercüme Bölümü

Almatı/Kazakistan