Online bir araç olarak kullanılan Google Merchant Center e-ticaret sitesinde bulunan resim, ürün, fiyat ve buna benzer ürünlere ait bilgilerin Google ile paylaşılmasını sağlar. Bunu kullanacağınızda uygulamayı Türkçe ve Türk lirası üzerinden açmanız gerekir. Bu gibi özelliklere dikkat ettiğiniz takdirde ürünleriniz kolay ve en hızlı şekilde arama sayfalarında çıkar.

Peki Google Merchant Center nedir? Bu terimi araştırınca ürünlerinizi Google’a yükleyip alışveriş reklamları ve benzeri hizmetler sayesinde onları kullanılabilir hale getirmenizi sağlayan bir araç olduğunu görebilirsiniz. Burada kullanacağınız alışveriş reklamları ile daha fazla potansiyel kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ürünlerinize ait bilgilerinizi kontrol edebilir, bunların doğru ve güncel olmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar istedikleri öğelere daha rahat erişebilecektir. Bu gibi avantajları elde edebilmeniz için Google Merchants hesabına sahip olmanız gerekmektedir.

Google Merchant Center Hesabı Açılışı

Google Merchant Center hesabı oluşturmak için bir tane Gmail hesabı ve bu hesaba bağlı bir Google Adwords hesabı olması gerekir. Google  Adwords ile Google Merchant Center hesaplarınızı birbirine bağladığınızda isterseniz kullanıcılarınıza alışveriş reklamları üzerinden ürünlerinizi daha etkili şekilde sunabilirsiniz.

Hesap açarken ilk olarak iş ile ilgili bilgileri girmelisiniz. İşletmenizin kayıtlı konumunu işletme adresi olarak eklemeli ve işletme adı girmelisiniz. İkinci adımda müşterilerinizin ödeme yaptığı yerleri seçmelisiniz. Bu aşamada birden fazla etiket seçebilirsiniz.

Hesap oluşturma aşamasında üçüncü taraf platformları tercih etmeniz gerekecektir. Burada kullandığınız araçlar hakkında bilgi vermelisiniz. Diğer adımda e-posta tercihlerinizi yapmalı, kullanıcıların size nasıl ulaşacağını belirlemelisiniz. Bu sayede yeni güncellemelerle ilgili de bilgi alabilirsiniz.

Google Merchant Center Entegrasyonu

Ürünlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırmak istediğinizde bunun için en iyi yollardan biri Google Merchant Center entegrasyon olacaktır. Google tarafından kullanılan güçlü altyapı ve kullanışlı platform sayesinde çok sayıda prosedür ile uğraşmadan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kullanacağınız Google Alışveriş ürünlerinizin satışını artırmanızı sağlayacaktır. Bunun için ürünlerinizi Google Alışveriş’te herhangi bir eksik olmadan tanıtmanız gerekecektir. Bu sayede ürünleriniz dünya çapında yaygın olarak kullanılan arama motoru üzerinden milyonlara ulaşacaktır.

Hesap açma ve entegrasyon sürecini daha basit hale getirmek adına Kobisi uzmanlığından yardım alabilirsiniz. Kobisi tarafından size sunulan ürün kataloğu ile birkaç dakika içerisinde reklamlarınızın yayılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun sonucunda potansiyel müşterilerinizin sitenizi ziyaret sayısı arttıkça ödeme yaparak geri dönüşleri takip edebilirsiniz. Bu durum kazanç hedeflerinize de daha kısa süre içerisinde ulaşmanızı sağlayacaktır. Bunun için hemen Kobisi ile iletişime geçebilirsiniz.