Hacı Bayram-ı Veli'nin fikir ve gönül dünyasının ele alındığı programa, AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da katıldı.

Sempozyumun açılış kısmında konuşmalarını gerçekleştiren Milletvekili Açıkgöz, “Hacı Bektaş-i Veli’nin şehri Nevşehir’imizden, Hacı Bayram-ı Veli’nin şehri Ankara’mıza selamlar, saygılar getirdik. Anadolu’nun manevi mimarları sevgi, tevazu, hoşgörü ile bu vatanın toprağını yoğurmuşlardır. Ülkesine, milletine faydalı nesiller yetiştirmek için manevi değerlerimizi, tarihi şahsiyetleri, özellikle Hacı Bayram Veli’yi tanıtmamız, anlatmamız gerekiyor. Hacı Bayram-ı Veli, gönüllerimiz için manevi ve süresiz okul mahiyetindedir. Ülkesinin bekası için, ezan-ı Muhammedî’ye için şehadete yürüyen kahramanlarımızı da minnet ve hayır dua ile yâd ediyoruz. Milletimizin manevi değerlerine saygısızlık yapanları, dil uzatanları milletimiz gayet iyi görüyor. Hak ettikleri tepkiyi de milletimizin sinesinde görüyorlar. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz sempozyuma katılan, emek veren ve değer katan herkese özellikle de Kalem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kalem Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Şahin ise Hacı Bayram-ı Veli'nin mütevazı yaşamayı, el açıklığını, mertliği ilke edindiğini, gösterişsiz, merasimsiz ve nefisle mücadeleye önem veren bir yolu benimsediğini söyledi.

Şahin, yoksulların korunup gözetilmesi için esnafı bir araya getirerek yardım sandıkları kuran Hacı Bayram-ı Veli'nin, ilim adamı olduğunu, eser yazmak yerine insan yetiştirme yolunu seçtiğini ve kıymetli insanlar yetiştirdiğini kaydetti.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Eren, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Yunus Emre Hazretlerinin dizisi gibi Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri dizisini de ekranlarınıza getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından afiş ve kompozisyon yarışmalarında ödül kazanan öğrencilere hediye ve plaket takdim edilen programda, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu dinleti sundu, Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatının anlatıldığı belgesel gösterildi.