Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız yaklaşık üç ay önce Halıcılık Sektörü temsilcileri ile bir araya gelmiş, sektörü olumsuz yönde etkileyen gümrük vergilerine hükümet tarafından getirilen ek vergi ve ithalatta gözetim uygulaması konusunda sektörün taleplerini dinlemişti.

Konuyu 8. Türkiye Sanayi ve Ticaret Şurası’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ileten Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, konu ile ilgili Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalardan sonra “ El Yapımı Halıların ithalatındaki gözetim uygulamasını düzenleyen 2004/2 Sayılı İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ 1/4/2015 tarihli ve 29313 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliği ile yürürlükten kaldırılmıştır” şeklinde konuştu.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız, NTSO tarafından zamanında yapılan bu uyarı ile sadece Nevşehir’de değil Türkiye genelinde Shopping Turizmi’nin büyük zarardan döndüğünü belirterek, “Uyarımız üzerine halıcılık sektöründe büyük bir yanlıştan dönülmüştür. Bu uygulamanın kaldırılması ile ilgili sektör temsilcileri önemli bir rahatlamanın yaşanacağını ifade etmişlerdir” dedi.