Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve 51 bin 486 metrekare kapalı inşaat alanına sahip  Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi içinde, iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve çok sayıda işyeri yer alıyor.

Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için fiziki mekan anlamında da modern bir hizmet binası görünümünün de kazandırılacağı kompleksin  meydan kısmında ise sosyal etkinlikler için anfi tiyatro bölümü oluşturulacak.

Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar ve ses sistemleri sayesinde de yine çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir merkeze de dönüşecek alandan binlerce kişi aynı anda yararlanabilecek.

Modern kent oluşumunun en temel yapı sistemlerinden biri olarak da değerlendirilen  Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi?nin, 2015 yılı içerisinde hizmete kazandırılması öngörülüyor.

Nevşehir?in ana merkezinde olması nedeniyle sosyal hayatın da renklendirileceği bir yaşam merkezi  haline de gelecek  Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi?nin, şehir merkezindeki sosyal, kültürel hareketliliğin artırılmasında önemli bir rol üstlenmesi de hedefleniyor.