Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, Türkiye ile ülkesi arasındaki ekonomik ve kültürel birlikteliğin artmasına katkı sağlaması amacıyla Türkiye’deki çeşitli turizm bölgelerinde “Hint Festivali” düzenleyeceklerini belirtti.

Bhattacharyya, yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki dostluğun gelişerek sürdüğünü, ilişkilerin her açıdan daha da artırılması amacıyla çeşitli kulvarlarda çalışma yaptıklarını belirtti.

Ülkeler arasındaki dostluk köprülerinin sağlamlaşması için halklar arası kültürel etkileşimi sağlayan turizmin önemli bir sektör olduğunu ifade eden Bhattacharyya, bazı Hint filmlerinin Türkiye’de çekilmesi nedeniyle, ülkesinde yaşayan insanların Türkiye’ye olan ilgisi ve merakının arttığını söyledi.

“Kapadokya’da Hint Festivali yapmayı düşünüyoruz”

Kapadokya’da da Hint Festivali yapmayı düşündüklerini kaydeden Bhattacharyya, şöyle konuştu:

“Türkiye ve Hindistan ilişikleri dostluk içinde aynı zamanda siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda gelişerek sürmektedir. Türkiye Hindistan arasındaki turizm ilişkileri parlak bir şekilde gelişiyor. Bu kapsamda Yeni Delhi ve Mumbai’den direkt uçakların olması etkili.  Türkiye’yi keşfetmek isteyen Hintli sayısı oldukça fazla. Grup turlarının yanı sıra düğün için Türkiye’ye geliyorlar. Antalya ve İstanbul Hindistan vatandaşları için çok cazip ve önem arz eden güzel şehirler. Özellikle turizm alanında düğün turizminde ve Türkiye’de çekilen filmlerin etkisi oluyor. Filmlerde buraları görünce Türkiye’ye olan merakları daha da artıyor. Yakın zamanda Türkiye’de festival düzenlemek istiyoruz, iki kültür arasındaki bağları ve farklılıkları gösterecek olan bu festivalin ardından daha çok Hintli turistin Türkiye’ye geleceğini düşünüyoruz. Hem Hindistan’dan hem de dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Hintliler Türkiye’yi daha çok tercih edecektir. Henüz tarihi belirlenmedi ama festival için Ankara ve İstanbul’un yanı sıra Kapadokya bölgesi de festival organize etmeyi düşündüğümüz yerlerden birisi. Başka hangi turizm bölgelerinde olabilir bunlar Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda netlik kazanacak. Bu festival hem ticari hem turizm alanındaki ilişkilerimize olumlu yönde önemli katkıları olacaktır. Türkiye’de çok sayıda Hint filmi çekiliyor, bu giderek de artacaktır. Özellikle Hindistan’daki birçok ünlü film yıldızı Türkiye’ye olan hayranlıklarını paylaşıyor. Film sektörünün, Türkiye ile ilişkilerimizin olumlu yönde artmasını sağlayan önemli etkenlerden birisi olduğunu düşünüyorum.”