Şu anda, Diplomatik Tercüme Bölümü, iki İsviçre üniversitesiyle (Fribourg ve Cenevre) birlikte çalışmaktadır. Cenevre Üniversitesi ile ortak bir bilimsel işbirliği projesi var. Şubat ayında, bölüm Cenevre Üniversitesi ile ortak bir uluslararası bilimsel seminer düzenlemeyi ve ortak bilimsel makaleler yayınlamayı planlıyor.

Uluslararası İlişkiler Fakültesi Diplomatik Çeviri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seydikenova Almash Smayylovna, İsviçre Cumhurbaşkanı Ueli Maurera ile görüşmek üzere davet edildi. Profesör Almash Seydikenova, 2012-2014 yılları arasında İsviçre'deki Fribourg Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldı ve İsviçre Konfederasyonu'nun “Yetenek” adlı iki kez burs sahibidir.

Toplantıya Kazakistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, İsviçre şirketleri ve İsviçre Üniversitesi mezunları katıldı. Toplantıya İsviçre Üniversitesi mezunu olarak katıldı ve daha ileri eğitim bağları hakkında görüşmelerde bulundu. Buna karşılık, Büyükelçi Olağanüstü ve İsviçre’nin Kazakistan’a Uzmanı olan Urs Schmidt, iki ülke arasında temas kurma çalışmaları için teşekkür etti. Cenevre Üniversitesi Diplomatik Tercüme Bölümüne çok büyük destek veriyor, bu sayede uluslararası ilişkiler alanında çevirmenler hazırlamaya başladılar. İsviçre ile Kazakistan arasındaki kültürel ve bilimsel bağlarımızın en üst düzeyde olacağından eminiz.

Dr. Profesör Almaş Smayilkızı Seydikenova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Uluslararası İlişkiler Fakültesi

Diplomatik Çeviri Bölümü Başkanı

Almatı/Kazakistan