SİVAS’TA 4 EYLÜL VURGUSU

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir ve Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun teşkilat ziyaretlerinin ikinci gününde ilk olarak Sivas Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Burada gazetecilerle bir araya gelen Genel Başkan Yılmaz Karaca, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 102’nci yıldönümüne vurgu yaparak, “2 yıl önce TGF olarak Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıldönümünü burada kutladık. Bugün 102’nci yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı o yıllarda kadın ve erkek gazeteciler büyük fedakarlıklar göstererek vatana hizmet ettiler. Bu vesileyle Atatürk, silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımızı minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

TGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, Anadolu basınının bugününü de değerlendirerek, “Son 5 yılda 1800 olan resmi ilan alan gazete sayısı 900’e düştü. Ne yazık ki kapanmalar devam edecek. Gazeteler, televizyonlar, radyolar da zor durumda, çalışanlar da. Çoğu basın emekçisi asgari ücret bile alamıyor. Asgari ücret alabilenlerin oranı yüzde 20 bile değil. Bu çok acı bir olay. Biz bu nedenle mutlaka gazete, televizyon, radyo ve internet sitesi sahiplerine destek paketi çıkarılmasını istedik. Bu paketin içerisinde çalışanlara karşılıksız yardım yapılması gerektiğini söyledik. Ancak ne yazık ki birçok lüzumsuz yasalar çıkıyor ama basınla ilgili yasalar çıkmıyor” dedi.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hakan Sezerer de TGF heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

MALATYA’DA ‘FAHRETTİN ALTUN’A ÇAĞRI

TGF heyeti daha sonra Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret etti. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, bir süre önce başkanlığa seçilen Mehmet Ceylan’ı tebrik ederek yeni yönetim kuruluna da başarılar diledi.

Burada gazetecilerle de bir araya gelen Genel Başkan Yılmaz Karaca, “Anadolu basını yanıyor, bitiyor.  Ama sorunlarımızı çözmesi gereken İletişim Başkanlığı’nın umurunda bile değil. Ne yazık ki, Anadolu basınının bitmesi için elinden gelen çabayı gösteriyor. Tasarruf tedbirleri örneğin; sanki düğmeye basılmış Anadolu basınını bitirmek için. Tasarruf tedbiri yapmak için başka şey mi kalmadı? Sayın Fahrettin Altun elini basının üzerinden çekmesi lazım. Fahrettin Altun’dan randevu bile alamıyoruz. Anadolu basını mağdur çalışanlar mağdur diyoruz, ses yok! Basın kartına müracaat eden arkadaşlarımız bekleme sürelerinde alamıyor hatta gazete değiştirdiğinde bile 1 yıl bekletiliyor.

“SİYASETÇİLER İNTERNET SİTELERİNDEN ŞİKAYET EDİYOR ANCAK ÇÖZMÜYORLAR”

Genel Başkan Yılmaz Karaca konuşmasında internet sitelerine de değinerek, “İnternet siteleri de mesleğimizin en büyük sorunlarından. Mesleğini hakkıyla ve düzgün yapanlar da var ancak şantaj ve menfaat aracı olarak kullanan da var. Biz mutlaka internet yasasının çıkmasını istiyoruz ama bir türlü çıkmıyor. Siyasetçiler de ‘bıktık’ diyor ama yasayı da çıkarmıyorlar. Yasayı çıkaracak olan sizsiniz. Hem çıkarmıyorsunuz hem şikayet ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Ceylan da, TGF heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.