Türk basınına anlamlı hizmetler veren merhum Demirkent’i saygıyla andıklarını belirten Genel Başkan Karaca’nın açıklaması şöyle:
“Türk basınına uzun yıllar hizmet veren ve Dünya Gazetesi’ni kurarak ekonomi gazeteciliğinin öncülüğünü üstlenen Nezih Demirkent, Anadolu basınının gücüne de inanmış, tüm meslek kuruluşlarımızı Basın Vakfı adıyla bir çatı altında toplamayı başarmıştır. Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfımız, merhum Demirkent’in gerçekleştirdiği ve gerçekten büyük fedakarlık isteyen faaliyetlerden güç alarak faaliyetlerini sürdürmektedir.   

1981 yılında kurduğu Dünya Gazetesi, onun ilkeli habercilik anlayışı doğrultusunda kısa sürede ekonomi gazeteciliğinde öncü olmuş ve çok sayıda başarılı meslektaşımızı da Türk basınına kazandırmıştır. 11 Şubat 2001 günü aramızdan ayrılan meslek büyüğümüz merhum Nezih Demirkent’i kaybedişimizin 18’inci yılında saygıyla anıyoruz.”
NEZİH DEMİRKENT KİMDİR?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlarından Nezih Demirkent, 50 yıl gazetecilik mesleğinin içinde bulundu. Uzun bir dönem TGC‘nin Başkan Yardımcılığı görevinde hizmet verdikten sonra 18 Kasım 1982 günü Başkanlığa seçildi. On yıl sürdürdüğü bu hizmetten, seçimde adaylığını koymayarak çekildi. Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfını yönetti. TGC‘nin organı Bizim Gazete’nin aylık olarak yayımını başlattı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi ile TGC Basın Müzesi projelerini gerçekleştirdi. 1930 İstanbul doğumlu Nezih Demirkent Haydarpaşa Lisesi ve İ.Ü.  Hukuk Fakültesi bitirdi. 1950 yılında Son Saat Gazetesinde mesleğe başladı. Yeni Sabah, Yeni Gazete ve Hürriyet’te, mesleğin çeşitli dallarında çalıştı. Hürriyet Gazetesinde Genel Müdürlük yaptı. Daha sonra Dünya Gazetesi’nin sahipliğini üstlendi. Fransızca bilen Demirkent'in,  “Sayfa Sayfa Gazetecilik”,”Medya Medya” ve “Salı Yazıları” kitapları yayımladı. Işın Demirkent ile evli ve bir çocuk babası olan Demirkent, ayrıca Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası’nın başkanlığını da yaptı. Demirkent, Basın Şeref Kartı taşıyordu.