Kurban Bayramı´nda yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 80 bin hisse kurban kesimi gerçekleştiren Kızılay, yaptığı açıklama ile kurban kampanyasına destek verenlere teşekkür etti. Kızılay´ın, kurban bereketi yurt dışında 30 ülkeye yayılacak.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl “Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün” sloganı ile kurban kampanyası düzenleyen Kızılay, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası çerçevesinde alınan kurban vekâletlerinin kesimlerine başladı.

Hayırsever Türk halkının yoğun ilgi gösterdiği kampanyada, amacına ve kuralına uygun olarak gerçekleştirilen kesimler sayesinde kurban bereketi hem yurt içi hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşındı. Yurtiçinde kesimi yapılan kurban etleri bundan sonraki aşamada 800 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Yurtdışında kesimi gerçekleştirilen kurban etleri ise kesim işleminin hemen ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı. Yüz binlerce insanın sofrasına kurban bereketi taşınırken yüz binlerce insana ise bir yıl boyunca ulaştırılmaya devam edecek.

Öncü ve örnek olan Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverlerin, tüm dini gereklere uygun olarak kesilen kurbanlıklarından, hijyenik koşullarda elde edilen etlerin, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşadı. 

Kızılay´ın merhamet eli, Türkiye´nin dört bir tarafına ve Balkanlar´dan Orta Asya´ya, Afrika´dan Ortadoğu´ya ve Güney Asya´ya kadar yaklaşık 30 ülkede gerçekleştirilen kurban kesimiyle ihtiyaç sahibi ailelere, vekâlet sahiplerinin sayesinde uzandı.

Suriye, Filistin, Gazze, Makedonya, Etiyopya, Pakistan, Somali bu ülkelerden sadece bir kaçı. Kızılay, kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu´nun kombinalarında gerçekleştirdi. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu´nun Ankara Sincan´daki tesislerinde 800 ve 400 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserve haline getiriliyor. Raf ömrü 18 ay olan et konserveleri yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak. Mehmet Karaca

 

/images/haberler/resimler/2016-9/19/1133532457562.jpg

 

/images/haberler/resimler/2016-9/19/1134151833021.jpg