Aksaray'ın Ihlara Vadisinde bir araya gelen Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Aksaray medyası Niğde den Ankara'da gidecek olan OTOBAN hemen hemen hiç bir ilimize fayda vermeyeceği görülüyor oysa 4 ilimizin ortasında yer alan Aksaray Alayhan mevkiisinde OTOBAN Üzerinde bir yerleşim ve ticaret merkezi kurulması halinde Türkiyenin ortasında stratejik bir kent oluşturulabilir denildi. Bölgesel Gazeteciler cemiyetlerinin görüşleri sonucu ORTAŞEHİR isminin öne çıkması çeşitli tavsiyelere ve tartışmalara sebebiyet verdi Aksaray ilinde Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve MHP kurmayları "ORTAŞEHİR" Konusunu masaya yatırırken olumlu görüşün hakim olması Akademik çevreleri harekete geçirdi. Bölgede ortaklaşa bir şehir kurulacak sa yasal düzenlemenin halledilmesi gerekir diğer durumda açılacak fakülte ve yüksek okullar nufusu sağlar denildi kısa vadede değil ancak Orta vadede şehirleşmenin mümkün olduğunu belirten Akademisyenler oluşacak yerleşim yerine akıllı uygulama yapılan otoban gibi bir özellik katılarak teknolojinin getirdiği akıllı şehir uygulaması yerleştirilebilir denildi.

Son olarak Nevşehir'de bir vatandaşın tasarladığı Ortaşehir haritası tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bölgedeki siyasi Partilerin temsilcileri yöntem konusunu tartışırken gelecekte kurulacak Turizm Kongre merkezi ve Fuar alanının bölge ekonomisini kalkındıracağı belirtildi.

Otoban üzerinde yeni bir kent Olan ORTAŞEHİR için ilk yatırım Karayolları ve Jandarmadan geldi  Aksaray ve Nevşehir sınırlarında yer alan bölgeye Karayolları şube müdürlüğü ve jandarma karakolu yerleri ayrıldı ve  inşaatı başladı.

Bölgesel kalkınma için  söz birliği  ederek Yeşil Doğa Derneğini kuran gazeteciler bölge gelişmesini destekleyecek olan  tüm siyasileri destekleyeceklerini belirttiler.