Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının açılışını Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte gerçekleştiren Parmaksız, daha sonra Odada düzenlenen toplantıya katıldı.

Açılış esnasında konuşma yapan Hisarcıklıoğlu; Malatya´nın ekonomik verilerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olmasının nedenini birlik ve beraberlik olarak açıkladı. 2016 yılının ilk yarısı itibariyle; iş yeri sayısının Türkiye ortalaması yüzde 2 artış gösterirken, Malatya´nın yüzde 5 arttığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ülke ortalamasının yüzde 2 azaldığı ihracat konusunda ise Malatya´nın yüzde 17 artış gösterdiğini bildirdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu protestolu senet sayısındaki artışa da işaret ederken, Türkiye ortalamasının yılın 6 ayında yüzde 21 artış gösterdiği bu bazda Malatya´nın yüzde 4´de kalmasının büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. Hisarcıklıoğlu bu verinin Malatyalı tüccar ve sanayicinin borcuna sadık olduğunu ve sözünü tuttuğunu gösterdiğini vurguladı.

Vergi ve prim borçlarından kaynaklı şikâyetlerle ilgili olarak yeniden yapılanmaya gidildiğini ve konunun Meclis´ten geçtiğini belirten TOBB Başkanı, sırada yeni bir yatırım ve teşvik politikası olduğunu hatırlatarak, “İnşallah yeni yapıyla beraber Malatya da daha fazla öne çıkacak” diye konuştu.

NTSO Başkanı PARMAKSIZ TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, AK Partili Milletvekilleri Harun Karacan ve Erdoğan Özegen ile Doğu ve Güneydoğu illerinin oda ve borsa başkanlarıyla Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Parmaksız daha sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Tüfenkci ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu iş dünyasının temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Bölge ekonomisini ve iş dünyasındaki gelişmelerin ele alındığı toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Heyet Malatya programı kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´ı makamında ziyaret etti.