Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yakınında bir araya gelen ve ellerinde "Rabia Naz'a adalet" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Jilan Yıldız, adli tıp raporlarının Rabia Naz'ın ölümünün bedensel travma olduğunu ispatladığını savundu.

Olayın üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Yıldız, Rabia Naz'ın babasının, çocuğunun ölümünü araştırdığını, olayın üzerindeki sır perdesinin ise bir türlü aralanmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Dün, Rabia Naz'ın aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümüydü. Düşünün koskoca bir yıl boyunca hiçbir şüphenin üzerine gidilmedi. Adli Tıp Raporu, ölümün yüksekten düşme değil, bedensel travma sonucu gerçekleştiğini ispatlıyor. Ancak, Rabia Naz'a çarpan arabanın kime ait olduğu araştırılmıyor. Baba Şaban Vatan, bir polis, savcı gibi çocuğunun ölümünü araştırıyor. Delil toplamaya çalışıyor. Bugün Türkiye'nin pek çok meydanında Rabia Naz için adalet istiyoruz."