Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, İçişleri, Milli Eğitim, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri bakanlıklarına ilişkin atama kararları Resmi Gazete´de yayımlandı.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.

Başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınan Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım´ın yerine Turan Gülten getirildi.

İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığından 9 subay ile Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 subay yeni görevlere atandı.

Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Samsun İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Kıdemli Albay Selahattin Acara, Kırklareli İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Albay Sinan Şen, Sivas İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Kıdemli Albay Erdal Eren, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Kıdemli Albay Emin Dursun, Sakarya İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Albay Tekin Aktemur, Tunceli İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Kıdemli Albay Osman Arslan, Bartın İl Jandarma Komutanlığına, Jandarma Albay Hünkar Keleş de Şırnak İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Başkanı Sahil Güvenlik Albay Ahmet Kendir, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcılığına, Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Sahil Güvenlik Kurmay Albay Mehmet Zeki Bodur, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcılığına, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutan Yardımcısı Sahil Güvenlik Albay Cengiz Fitoz, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına, Sahil Güvenlik ve Boğazlar Bölgesi İstihbarat Şube Müdürü Sahil Güvenlik Albay Orhan Nişancı ise Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölgesi Komutanlığına tayin edildi.

Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Mehmet Fethi Suay, Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Abdulcelil Kahveci, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, aynı üniversitenin Mütevelli Heyeti üyeliklerine Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ve Yükseköğretim Kurulu Üyesi Mehmet Şişman getirildi.

Yine aynı bakanlığa bağlı Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Celalettin Ekinci, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı atandı.

Sevgi Dulkadiroğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Ahmet Akyol, Milli Savunma Bakanlığı Müşaviri olarak görevlendirildi.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı

Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürü Abidin Aydın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı. Aydın´dan boşalacak göreve ise Yunus Demir atandı.

 Yine aynı bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Hayrettin Yıldırım, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğündeki 8. Bölge Müdürlüğüne (Erzurum) Bahtiyar Kabadayı, 10. Bölge Müdürlüğüne (Diyarbakır) Murat Dağdeviren, 19. Bölge Müdürlüğüne (Sivas) İsmail Kaya, 6. Bölge Müdürlüğüne (Adana), 20. Bölge Müdürü (Kahramanmaraş) Mevlüt Aydın, ondan boşalacak göreve ise Emrah Köleoğlu getirildi.

 Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 14. Bölge Müdürü (Van) Adem Taşçı başka bir göreve atamak üzere bu görevinden alındı, ondan boşalacak göreve Mehmet Elkatmış getirildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürü (Erzurum) Uygar Us başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınırken ondan boşalacak göreve de Meteoroloji 7. Bölge Müdürü (Kayseri) Ali Özkır atandı.

 Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğüne (Afyonkarahisar) Alper Akçakaya tayin edildi.