Perakende sektöründeki temsilcilerine verimlilik katan RFID envanter takip sistemi ürünlerin henüz üretim aşamasından satılana kadar anlık bir şekilde takip edilmesi sağlanır. Ürünlerin doğruluğu, stokların ne kadar olduğu, reyonun yönetilmesi gibi sorunlar için RFID sistemleri en etkili envanter yönetimi çözümlerinden biridir.

RFID Ne İşe Yarar?

Bu sistem sayesinde ürünlerin, üretim aşamasından satışı yapılana kadar geçen süre içerisinde takibi sağlanır. Ürünlere verilmiş olan kimlik numarası ile birlikte her bir ürünün takibi RFID sistemleri ve RFID fiyat etiketleri ile kolay bir şekilde yapılır. Bu süre ürünlerin etiketlenmesi, mağaza ve depolarda kimliğe sahip olmasıyla başlar. Üretici tarafından depolara transferde, mağazaya transferde, mağazalarda malın kabulü esnasında, deneme kabini takibinde, POS satışında, sayımında, ürün bulmada, reyonun eksik yönlerini tamamlamada yarar ve fayda sağlayan bir sistemdir.

Sensormatic RFID Çözümü Nedir?

Sensormatic firması tarafından yapılan RFID etiket ve sistemleri, ürünün her aşamasında, ilgili olan kişilere kolaylık sağlar. Etiketler haricinde ürün farklı bir tarama gerektirmez. Ürünler rafta olduğu sırada, paket ya da koli içindeyken dahi hızlı bir şekilde okunması sağlanır. Bunun olabilmesi de ancak envanter yönetim sistemi ile gerçekleştirilir. Saniyeler gibi çok kısa bir zamanda yüzlerce ürünün sayımı yapılabilir. Bu teknoloji ile birlikte her gün sayım yapmak bile mümkün hale gelmiştir. Personel ve çalışanların iş yükünü oldukça azaltan ve hafifleten bir uygulama olarak bilinir.

Sensormatic RFID Sistemler Hangi Kolaylıkları Sunar?

Bu sistem, reyondaki ürünlerin yönetilmesi adına kolaylık sağlar ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutar. Yerinde olmayan ürünler, depo ya da reyondaki el terminalleri sayesinde hızlı bir şekilde bulunur. Müşteriye hızlıca yardım etmenin yanı sıra kısa zamanda iş yükü azaltılmış olur. Eksik olan ürünlerin anında takip edilip yerine konulması kolaylaşır. RFID fiyat etiketi ile bu işlemler bir hayli hız kazanmıştır. Satışların artması, çalışan ve personellerin iş yükünün en aza inmesi, müşteri memnuniyetinin artması ve buna bağlı olarak müşterilerin artması RFID fiyat sisteminin olumlu sonuçları arasında yer alır.

RFID Hakkında Diğer Bilgiler

Bu sistemin bir diğer özelliği de mağazada eksik ya da az olan ürünü belirlemeyi kolaylaştırmasıdır. Sipariş listesi hazırlığını hızlandırır ve stokların yenilenmesini sağlar. Mağazadan çıkmış ancak satılmamış yani kayıp ürünlerin takibini yapar. Mağazadan mağazaya ya da depodan mağazaya transferi yapılan ürünlerin listesi gibi verileri rapor olarak hazırlayabilme imkanı sunar. Deneme amacıyla kabine götürülen ürünlerin takibi de bu sistem sayesinde yapılabilmektedir.