TGF Genel Başkanı Karaca,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de açıldığını ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Bu anlamlı sözlerin sahibi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da ise Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Ne gurur vericidir ki, Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkeyiz.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri tutan, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak birlik ve beraberliğimizi temsil etmekte olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgını nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da evlerde ve çevrimiçi ortamda yine büyük bir coşku ve sevinçle kutlanacak.

Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, ulusların geleceğidir. Bu nedenle de onlara duyduğu sarsılmaz güven ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisan’ları çocuklara armağan etmiştir. Türk medyası ve vatanını seven gazeteciler olarak, tarihimizin onur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanları coşkuyla yaşamalı ve yaşatmalıyız.”