Ziyarete, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın yanı sıra Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, Genel Sekreter Bayram Ekici, Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ve Yönetim kurulu üyesi İlker Ülker katıldı.

TGF heyeti, geçtiğimiz yıl içerisinde de TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ve siyasi parti liderlerini ziyaret ederek medyanın sorunlarını ülke ve siyaset gündemine taşımıştı.

KARACA: ZOR DURUMDAYIZ

Ziyarette konuşan TGF Genel Başkanı Karaca, “Son yıllarda çok zor durumda olan gazeteciler, salgın döneminde en çok olumsuz etkilenen meslek gruplarından birisi. Birçok esnaf gruplarına destek paketi açıklanırken gazeteciler bunun dışında kaldı. Gazeteler maaş vermekte, çalışanlar da maaş almakta zorlanıyorlar. Televizyon ve radyolar da zor durumdalar, uydu bedellerinde herhangi bir iyileştirmede bulunulmadı. Basın kartları konusunda da büyük sıkıntılar yaşanıyor. Öte yandan, yılan hikayesine dönen internet medya yasası da henüz çıkmadı.” diye konuştu.

YEREL MEDYA RAPORU

Başkan Karaca, TBMM Başkan Vekili Haydar Akar’a, medyanın genel sorunlarını içeren ‘Yerel Medya Raporu’nu da sundu. Karaca, raporun genel başlıklarını ise şu şekilde özetledi:

-              Aşılamada gazetecilere öncelik tanınmalı

-              Basına destek paketi sağlanmalı

-              SGK primler indirilmeli

-              Basın İlan kurumu komisyon oranı düşürülmeli

-              Gazete sahipleri ve işsiz gazeteciler desteklenmeli

-              Yıpranma payı hakkı geri verilmeli

-              TV ve radyo uydu bedeli düşürülmeli

-              İnternet yasası hayata geçmeli

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ AKAR’DAN DESTEK SÖZÜ           

TBMM Başkan Vekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da yaptığı konuşmada, “Demokrasinin vazgeçilmez öğelerinden olan gazeteciler aynı zamanda halk ile devlet arasında bir köprüdür. Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız bir şekilde yapan, son derece önemli bu mesleğin mensuplarının ne denli zor şartlar altında çalıştığı da açıktır. Gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarına destek olmak ve sahip çıkmak herkesin görevi olmalıdır. Gazetecilerin sorunlarının çözümü için ortak bir komisyon çalışma yapmalı, bu komisyonda gazete temsilcileri de mutlaka bulunmalıdır. Sizlerin gündeme taşıdığı sorunların çözümü için bizler de mecliste elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TBMM Başkan Vekili Haydar Akar’a günün anısına bir plaket verirken, Akar da TGF heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.