Basının ve basın çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getiren TGF, yeni yönetimle birlikte bu sorunların üzerine daha yoğun bir şekilde gitmeye devam edeceklerini belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Yavru vatanda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Her geçen gün sorunları artarak devam eden Anadolu basınının sorunlarının çözümü noktasında yetkililerin üzerine düşen görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz. Mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi.


Kuzey Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar’ın davetlisi olarak 22 Kasım 2021 tarihinde Kıbrıs’ta yapılacak TGF yönetim kurulu toplantısında Türkiye ve Kıbrıs basınının sorunları masaya yatırılacak.  TGF Yönetim kurulu üyeleri Kıbrıs meslek örgütleri ile birde toplantı yapacak.

CUMHURBAŞKANI TATAR ZİYARET EDİLECEK


Kuzey Kıbrıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar yapılacak yönetim kurulu toplantısı ile alakalı şu görüşlere yer verdi;
“Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerimizi Kıbrıs’ta ağırlamaktan onur duyuyoruz. Her zaman mesleki konularda basın ve basın çalışanlarının sorunlarını dile getiren Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü TGF’nin üyesi olmaktan da gurur duyuyoruz. Kıbrıs programı içerisinde yönetim kurulu toplantımızda mesleki konuların ele alınmasının yanında bir takım ziyaretlerde yapacağız. Buradaki basın meslek örgütleri ve gazeteci meslektaşlarımızı ziyaret ederek sorunlarını ve isteklerini dinleyeceğiz. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’ında misafiri olarak kendisiyle basın ve mesleğimiz üzerine görüşmelerde bulunacağız. Burada alınacak kararların Basın sektörü için faydalı kararlar olacağından eminim” dedi.