TGF Yönetim Kurulu adına Genel Başkanı Yılmaz Karaca tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında:

“Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamayı talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Basın İlan Kurumu’nu eleştirirken sapla samanı birbirine karıştıran Cüneyt Özdemir, ‘Yerel Basın’ ile ilgili kullanmış olduğu, ‘uyduruk gazeteler’ ifadesi bir gazetecinin ağzına hiç yakışmayan ve son derece utanç verici bir ifadedir. Anadolu basını, Türkiye’nin göz bebeğidir. Anadolu basını olmazsa Türk basını da olmaz. Yerel basın şehirlerin hafızasıdır. Yerel basın özellikle son dönemde çok zor şartlar altında ve fedakarca varlıklarını sürdürebilme mücadelesi verirken, hele ki bir gazeteci tarafından ‘uyduruk’ olarak nitelendirilmesi kabul edilemez. 4 yıl önce resmi ilan alan yerel gazetelerin sayısı Bin 800’lerde iken şu anda 900’lere düşmüştür. Bu da yerel basının nasıl bir zorlu süreçten geçtiğinin bir göstergesidir.

Basın İlan Kurumu’nun vermiş olduğu resmi ilanlar, yerel medyanın hayatını sürdürmesi, fikir işçilerinin istihdamını sağlaması ve ayakta kalması için son derece önemlidir. Son 2 yıldır Basın İlan Kurumu işlevini artırmış, yerel basının ayakta kalması için mücadelesini var gücü ile sürdürmektedir.

Yerel basının ne tür zorluklar yaşadığını bilmeden bu tür açıklamaların yapılması, gazeteciliğin araştırmacılık ilkesine de aykırıdır. Cüneyt Özdemir’i, yaptığı açıklamanın ne anlama geldiğini düşünmeye ve ‘uyduruk’ diye nitelediği yerel basından özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.