Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan duyuru şu şekilde:

“15 Aralık 2018 günü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağanüstü Genel Kuruluna Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Vekili İbrahim Erdoğan, Genel Sekreter Bayram Ekici, Yön.Kur.Üyesi Derya Akbıyık davetli olarak katılmışlardır.

İki listenin yarıştığı genel kurulda her iki başkan adayının ekibindeki ve oy kullanan tüm arkadaşlarımız federasyonumuz üyesi Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin değerli üyeleridir.

Genel kurul sırasında bir takım olaylar olmuş, bu olaylar daha sonrasında Genel başkan Yılmaz Karaca ve Yönetim kurulundaki arkadaşlarına sirayet etmiş, neticesinde kendini bilmez bayan bir gazetecinin genel başkana bağırarak hakaretler ve küfürler etmesi Kocaeli Gazeteciler Cemiyetine yakışmayan bir durum oluşturmuştur.

Türkiye’nin en büyük meslek örgütü genel başkanı ve yöneticilerine yapılan, saygı sınırlarını aşan sözlü sataşma, bağırma ve saldırı hoş görülmeyecek derecededir.

Bunun yanı sıra daha önceleri Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun çeşitli organlarında görev yapan birilerinin de olayları önlemek yerine olayları daha da ateşleyici tavırlar sergilemesi son derece düşündürücüdür.

Demokrasiden ve misafirperverlikten uzak olan bu davranışları Genel başkan ve yöneticilerimize yapılan saygısızlık, hakaret ve saldırıları şiddetle kınıyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.”