Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu, Türk kültür ve medeniyetinin dünya kültürüne katkısını somut ve bilimsel değerlerle günümüze aktarmak amacıyla düzenleniyor.

Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu; Türk kültürü ekseninde Edebiyat, Tarih, Coğrafya ve Felsefe alanlarında inceleme ve araştırmalara yönelik.

Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Saraybosna Üniversitesi?nin ortak organizasyonu.

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenecek olan sempozyumun ilki Türkiye?de yapılacak.

TÜKAS 2014 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi?nde yapılacak. Her sempozyumda özel bir oturum planlanıyor.


Türkiye`de Türkoloji Çalışmaları, Halide Edip Adıvar Özel Oturumu (Ölümünün 50.yılı münasebetiyle), İsmail Gaspıralı Özel Oturumu (Ölümünün 100.yılı münasebetiyle), Matrakçı Nasuh Özel Oturumu (Ölümünün 450. yılı münasebetiyle),

Orhan Veli Özel Oturumu (Doğumunun 100.yılı münasebetiyle) özel oturumlarda sempozyumda yer alacak. Sempozyumun açılışı 12 Kasım 2014 Çarşamba günü Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

Üniversite tanıtım filminin gösterimi ile başlayacak olan sempozyumda açılış konuşmalarının ardından müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri de yapılacak. Sempozyumun açılış programında ayrıca ?Uppsala Üniversitesindeki Türk Mirası? konulu sergi de açılacak.