Dünyanın önde gelen bilimsel alıntılar veritabanı olan Web of Science Core Collection adlı bilimsel monografın yazarı olarak bağımsız bir ödül aldı.

Önde gelen Kazakistanlı bir bilim insanı olan “Ekonomik Planlama, Yönetim ve Bütçelemede Matematiksel Yöntemler ve Modeller” in bilimsel çalışmasının, ekonomi alanında Nobel Ödülü sahibi John Nash tarafından övgüyle belirtildiği belirtilmelidir.

Bu monografi, dünyanın en büyük yayınevi Springer Nature'da yayınlandı ve en popüler kitaplardan birine girdi, yaklaşık 15 bin kullanıcı elektronik olarak indirdi ki bu en iyi göstergelerden biriydi.

Geçenlerde,  Çin Halk Cumhuriyeti'nin Renmin Üniversitesi'ndeki önde gelen yayınevi monografiyi Çince'ye çevirdi ve dünyanın en büyük Pekin uluslararası kitap sergisinde sundu.

Almatı'daki ödül töreni, saygın uluslararası scientometri şirketi Clarivate Analytics tarafından yapıldı. Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı temsilcileri, Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi temsilcileri, Kazakistan'ın üniversiteleri, Kazakistan'ın bilimsel, eğitim ve iş çevrelerinin yanı sıra tanınmış yerli ve yabancı uzmanlar katıldı.