Ekici, Nevşehir?de haber için çalışan çok az insan olduğunu belirterek, bazı internet sitelerinin bu insanlar üzerinden prim yaptığını söyledi.

Emek vermediği halde haberleri internet sitelerinde yayınlayan site yetkililerinin kul hakkı yediğinin altını çizen Ekici, kaynak gösterilmeyen her haberin ahlak dışı bir hareketle alındığını ve bunun da emeğe ve çalışan gazetecilere saygısızlık olduğunu vurguladı.

Ekici, bazı sitelerin haberlerinin aynı olduğuna da dikkati çekerek, kimin kimden çaldığını merak ettiğini ifade etti. Ekici şu soruları yöneltti:

?Bazı kurumların basın elemanı olarak çalışan ve aynı zamanda haber sitesi işleten, ancak gün boyu cereyan eden olaylarda gazeteci olarak bulunmayan şahıslar sitelerine koyduğu haberleri nereden ve nasıl almaktadır?

Nevşehir?de yayında olan bir sitede giren haberlerin bazı diğer sitelerde de birebir girmesi göz önüne alınırsa kim kimden kopyalıyor? Birebir yayın yapan sitelerin bu konuda kamuoyunu aydınlatması gerekiyor. Bu kapsamda hangi sitelerin hırsızlık yaptığı da merak konusu.

Nevşehir?deki haberleri birebir takip etmeyen ancak sitesine giren, bu da yetmezmiş gibi ?İçanadoluhaber? adlı site kuran kişinin İç Anadolu şehirlerinde çalıştırdığı sigortalı elemanı var mıdır? Veya haber ajanslarına abone olmuş mudur? Yoksa siteleri tek tek gezerek kopyala yapıştır mı yapacaktır??

Ekici konuşmasını, ?Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti olarak haberlere emek vermeyen ancak haberleri kendi haberleri gibi sitesine giren bütün internet sitelerine karşı olduğumuzu bildirir,
gerekli her türlü mücadelenin yapıldığını ve bundan sonra da yapılacağını ifade ederiz? sözleriyle tamamladı. Haber: Alpaslan Körükcü