A grubunda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü finale gelinceye kadar yaptığı maçlarda Diyarbakır Bağlar Belediye Spor Kulübünü 68 ? 51, Rize Belediye Spor Kulübünü 52 ? 47, Kocaeli Spor Kulübünü 64 - 66 ve Denizli Büyükşehir Belediye Spor Kulübünü 72 ? 32?lik skorlarla yenerek grubu ilk sırada tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü son maçında ise Eskişehir Gençlik ve Spor Kulübünü 64 ? 37 yenerek Yıldız Kızlar Anadolu şampiyonu oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bu sonuçla Alanya?da 6 -11 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye şampiyonasına 2. olan Kocaeli Spor Kulübü ile birlikte katılma hakkı kazandı.

Şampiyonanın 3.sü ise Eskişehir Gençlik ve Spor Kulübü oldu. Maçların ardından ödül töreni yapıldı. Şampiyon takımın kupasını Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce verirken ödül töreninde ayrıca şampiyonanın enleri de belli oldu.

En iyi forvet Kocaeli Spor Kulübü oyuncusu Şevval Oyan, en iyi pivot Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden Ayça Kıroğlanoğlu,

en iyi guard Denizli Büyükşehir Belediye Spor Kulübünden Ece Berfin Demirtaş, sayı kraliçesi Eskişehir Gençlik ve Spor Kulübünden Şevval Abakhan ve en değerli oyuncu olarak da Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden Emine Adan seçildiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü antrenörü Nusret Cengiz yaptığı açıklamada turnuvanın geçen yıllara göre daha kaliteli ve katılan takımların denk güçler olduğunu belirterek "Sonuçta kim daha iyi oynuyorsa kim hak ediyorsa o şampiyon oluyor.

Hak edenler Türkiye şampiyonasında iyi dereceler elde ederler" dedi. Avanos İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü 4 gün süren şampiyona boyunca tüm kadro olarak organizasyondaki başarılarından dolayı katılımcı takımların teşekkürlerini aldı.

Diğer taraftan Basketbol İl Temsilcisi Efkan Aslan yaptığı açıklamada ?İlimizde düzenlenen Türkiye yarı final müsabakaları sona ermiştir. Müsabakalara katılan bütün takımları tebrik ediyorum.

1. ve 2. olan takımlar Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardır. İlimizde düzenlenen bu organizasyonda emeğini esirgemeyen İl Müdürümüz Mustafa Ünlüer?e teşekkür ediyor,

ilk defa yarı final müsabakalarına katılma hakkı elde edip ilimizi çok iyi bir şekilde temsil eden Gençlik Hizmetleri ve spor kulübü takımı antrenörü ve sporcularını tebrik ediyorum? dedi. Haber: Ali ÇAMUR