NEVÜ ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 21 farklı ülkeden 43 uluslararası öğrenci, dünyanın ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın eşsiz tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri arasında ağırlanıyor.

Afganistan, Bangladeş, Cezayir, Endonezya,  Etiyopya,  Fildişi Sahili, Filistin, Gine, Bissau, Irak,  Kazakistan,  Kırgızistan,  Kolombiya, Mısır, Moritanya,  Nijer,  Pakistan,  Somali Sudan, Tacikistan ve Yemen uyruklu 43 YTB’den burslu öğrenciler, NEVÜ’de Türkçe hazırlık eğitimlerini tamamladıktan sonra bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitim almaya başlayacak.

Kapadokya gezisi ve Türk kültürünü yakından tanıma imkanı

TÖMER bünyesinde haftanın beş günü yoğun Türkçe derslerine katılan öğrenciler için Türk kültürünü, tarihini, sanatını, müziğini, giyim ve kuşamını yakından tanıma ve görme imkanı da sağlanıyor.

Öğrencilere bu kapsamda değişik medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinin eşsiz güzelliklerini tanıtmak amacıyla Kapadokya gezisi düzenlendi.

Devrent Vadisi, Paşabağları, Uçhisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi ve Güray Müze’yi gezen öğrenciler, çanak çömlek yapımının nasıl olduğunu izleyip deneme fırsatı da buldu.