NEVÜ Rektör Yardımcısı ve 3. Uluslararası Küresel Güç, Enerji ve İletişim Konferansı (GPECOM2021) Onursal Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, birincisi 2019 yılında yüz yüze ve ikincisi ise 2020 yılında küresel salgın nedeniyle çevrim içi olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Küresel Güç, Enerji ve İletişim Konferansı”nın üçüncüsünün de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  (NEVÜ) ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Çolakoğlu, “ Üniversitemiz ev sahipliğinde 2019 yılında başlatılan Global Power, Energy and Communication Conference (GPECOM), başlangıcından bu yana Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından teknik olarak desteklenmekte ve sunulan bütün bildiriler IEEE Xplore Digital Library indeksinde DOI ve ISBN numarasıyla yayınlanmakta.

IEEE GPECOM’un birincisini 2019 yılında Üniversitemiz ev sahipliğinde ve Ürgüp ilçemizde Gazi Üniversitesi, Danimarka’dan Aalborg Üniversitesi ve Portekiz’den Universidade Nova de Lisboa işbirliğiyle yüz yüze olarak düzenlemiştik ve bu uluslararası konferansımıza 44 farklı ülkeden katılımcı yer almıştı. Küresel salgın şartlarından dolayı kısa ismi IEEE GPECOM2020 olan uluslararası konferansımızın ikincisini ise yine üniversitemiz ev sahipliğinde 20-23 Ekim 2020 tarihlerinde Danimarka’dan Aalborg Üniversitesi, Portekiz’den Universidade Nova de Lisboa ve Hollanda’dan Eindhoven University of Technology ile çevrim içi olarak gerçekleştirmek zorunda kalmıştık. Bu konferansımızda da 35 farklı ülkeden katılımcı bildiri sundu.

Güç elektroniği, elektrik makinaları, güç üretim iletim ve dağıtımı, geleneksel ve yenilenebilir enerji kaynakları, mikro şebekeler ve akıllı şebekeler, haberleşme sistemleri ve güncel teknolojiler konularında oturumların düzenlendiği IEEE GPECOM konferansımızın 3.sü bu sene 5-8 Ekim tarihlerinde yine Üniversitemiz ev sahipliğinde ve üniversitemiz Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersan Kabalcı’nın yönetiminde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Konferansımızın bu seneki ortak düzenleyicileri ise, Portekiz’den Universidade Nova de Lisboa’nın yanı sıra İtalya’dan Salerno Üniversitesi ve Palermo Üniversitesi’dir.

IEEE GPECOM2021 kapsamında 7 adet davetli konuşma oturumu ve 4 adet ders oturumu belirlenmiş olup bildiri kabulleri de devam etmektedir. IEEE, IEEE Industrial Electronics Society (IES); IEEE Industry Applications Society (IAS); IEEE Power & Energy Society (PES) ve IEEE Power Electronics Society (PELS) tarafından teknik olarak desteklenen IEEE GPECOM2021’de sunulan bütün bildiriler bu yıl da IEEE Xplore Digital Library indeksinde DOI ve ISBN numarasıyla yayınlanacaktır” dedi.