NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite bünyesinde eğitim-öğretim veren bazı meslek yüksekokullarının başta bünyesinde bulundurduğu bölüm ve programlar olmak üzere şehrin, bölgenin ve ülkenin sahip oldukları değerleriyle özdeşleşmesi ve tematik olarak yeniden yapılandırılması adına isim değişikliği yapıldığını söyledi.

Rektör Aktekin, “Üniversitemiz bünyesinde bulunan bazı okullarımızın isim değişikliği için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’e müracaatta bulunduk ve yapılan incelemeler sonunda YÖK tarafından olumlu bulunarak onaylandı. Böylelikle üniversitemiz bünyesinde eğitim – öğretim veren Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulumuzun adı ‘Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu’, Hacıbektaş Meslek Yüksekokulumuzun adı ‘Hacıbektaş Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’, Gülşehir Meslek Yüksekokulumuzun adı ‘Gülşehir Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ ve Avanos Meslek Yüksekokulumuzun adı da ‘Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’ olarak değiştirildi.” dedi.

Aktekin devamında, “Bilindiği gibi üniversiteler eğitim – öğretimle birlikte kültürel, sosyal, ekonomik gibi birçok alanda bilimsel çalışmalarda bulunan özgün eğitim kurumları olup, özellikle bünyesinde bulundurduğu Meslek Yüksekokulları ile alanında nitelikli uzman bireylerin yetiştirilmesinde büyük rol üstlenmekte. Biz de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak başta bulunduğumuz şehir ve bölge olmak üzere ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda tüm okullarımızın alt yapısını güçlendirerek yeni bölüm ve programlar açmaya, var olan bölüm ve programlarımızı da güçlendirme ve okulları belli alanlarda uzmanlaşma kapsamında yeniden yapılandırılma adına önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz" diye konuştu.