Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i üniversiteyi ziyarette karşılayarak makamında ağırlayan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerini üniversitede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Başkan Dinçer’e üniversitenin eğitim – öğretimin yanı sıra şehir ile birlikte turizm, sanayi, tarım ve sahip olduğu diğer değerleriyle beraber yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Aktekin, coğrafi konumu itibariyle her iki şehrin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle daha çok tanıtılarak hak ettiği yere gelebilmesi için yerel yönetimlerle başta bilimsel çalışmalar olmak üzere ortak projeleri yürütmeye hazır olduklarını söyledi.

Rektör Aktekin’e yeni görevleriyle birlikte başarılı çalışmalarının devamı temennisinde bulunan Başkan Dinçer ise üniversitelerin bulundukları şehrin her alanda büyüyerek gelişmesine büyük katkılar sağladığını belirterek, her iki şehrin ve üniversitelerinin yürütecekleri ortak işbirliğine destek vereceklerini söyledi. 

Rektör Aktekin ve Başkan Dinçer daha sonra iki şehir arasında yürütülebilecek ortak çalışma ve projeler hakkında bir süre görüştü.