Azami süre sonunda başarısız olan öğrencilere 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü maddenin (c) bendi kapsamında verilecek ek süre sınavlarıyla ilgili olarak; “Azami süreler sonunda mezun olabilmek için gereken derslerden hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği ders sayısı toplam en fazla 5 olan son sınıf öğrencilerine, devam şartını sağlayıp başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir” hükmü gereğince öğrencilere 2 (iki) ek sınav hakkı verildi.

Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğinin 5. maddesinin 3. fıkrası kapsamında olan (Azami öğrenim süresi sonunda kayıt olduğu programda mezuniyet için alınması zorunlu olduğu halde hiç almadığı ve/veya alıp da devam koşulunu yerine getirmediği için genel sınav hakkı elde edemediği ders sayısı altı ve daha fazla olan öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Staj dersleri bu sayının hesaplanmasına katılmaz.) öğrenciler Ek Sınav hakkından faydalanamaz ve üniversite ile ilişiği kesilir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğinin 5. maddesinin ilgili fıkraları gereğince, azami öğrenim süresini dolduran ve şartları sağlayan öğrenciler "Birinci Ek Sınav" ve "İkinci Ek Sınav" hakkından faydalanabilirler.

Bu sınavlara girmeyen ya da bu sınavlar sonucunda başarısız olduğu, hiç almadığı ve devam şartını yerine getirmediği derslerin toplam sayısını en fazla 5’e indiremeyen öğrencilerin ilgili kanun hükümleri gereğince üniversite ile ilişikleri kesilecek.

Birinci Ek Sınav'da başarılı olunan dersler için İkinci Ek Sınava girilmeyecek. Birinci Ek Sınavda başarılı olunamayan veya Birinci Ek Sınavda girilmeyen dersler için İkinci Ek Sınava girilebilir.

Ek sınav hakkı olan ve bu sınav hakkını kullanmak isteyen öğrenciler sınavların başlayacağı tarihten 3 iş günü öncesine kadar sınava girmek istediği dersleri yüksekokul müdürlüğüne dilekçe ile bildirmek ve başvurmak zorunda.

Birinci Ek Sınavlar için en geç 24 Ekim 2018 Çarşamba günü mesai bitimine kadar müdürlüğe dilekçe verilmeli.

İkinci Ek Sınavlar için en geç 01 Kasım 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar müdürlüğe dilekçe verilmeli.

Dilekçeleri faks yolu ile gönderenler, sınava geldiklerinde dilekçelerin asıllarını mutlaka müdürlüğe teslim etmelidir.

Ek Sınav Tarihleri: Birinci Ek Sınavlar 30 Ekim – 03 Kasım 2018, İkinci Ek Sınavlar 06 Kasım – 10 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak.