NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay Güngör,  Başarsoft yetkilileri Fatih Sucu ve Büşra İnan, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek’in CBS’nin önemine dair yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Çiçek, “Bugün burada bize verileri ve bilgileri çok iyi bir şekilde yorumlamamızı sağlayan CBS ile alakalı güzel bir sunum dinleyeceğiz. CBS ile ben çok erken tanıştım ve yoğun bir şekilde kendi alanımla ilgili olarak kullanıyorum. Ama ben sadece CBS’yi öğrenmiyorum aynı CBS’nin yorumlama kısmındayım. Çünkü bundan sonraki süreçte tüm dünyada aslında var olan bir çalışma şekli var. Çalışma disiplini, inter-disipliner dediğimiz, disiplinler arası dediğimiz farklı konuların bir ada çalışıldığı bir alan var. Herhangi bir bireyin bir çok alanla alakalı bilgi sahibi olması mümkün değil. Hem balık sistematiğini bilip, hem istatistiği bilip, hem coğrafi sistematiği ile alakalı haritaları hazırlayarak yorumlayacak bir insan kapasitesi olduğunu düşünmüyorum. Onun için de diyorlar ki, balıkçı balıkçılığını yapsın, istatistikçi istatistik analizlerini yapsın ve CBS’ci  de çok iyi bir şekilde kendi ilgi alanıyla alakalı, çalışma alanıyla alakalı olan konuları hazırlasın. Daha sonra bunlarını hepsini birleştirelim ve sonrasında uygulamaya dönük ister yayın deyin, ister uygulama alanı deyin, ister proje deyin veyahut da herhangi bir türün veya bölgenin yönetim planlarıyla ilgili önlemleri alın. Dolayısıyla da siz bu var olan inter-disipliner çalışma alanı içerisinde çok önemli bir yerde konumlanabilirsiniz. Eğer iyi bir CBS’ci olursanız ve iyi bir şekilde bu konuyu özümser iseniz  bu konuda belli bir noktaya gelirsiniz. Benden sonra size sunum yapacak teknik arkadaşlar bunun önemini sizlere daha iyi bir şekilde vurgulayarak anlatacaktır. Mümkün olduğu kadar bundan faydalanmaya ve öğrenmeye çalışın. Bu alan ne kadar önemli hale gelirse, bu alanda ne kadar etkin insan yetişirse o kadar fazla ürün üretilir ve dünyada da o kadar fazla söz sahibi oluruz” diye konuştu. 

Başarsoft tanıtım videosunun gösterimiyle başlayan etkinliğe konuşmacı olarak katılan Başarsoft Kıdemli Eğitim ve Teknik Destek Uzmanı Fatih Sucu, katılımcılara CBS’nin ne olduğunu, akıllı şehircilikte CBS’nin önemini ve CBS teknolojilerinin Türkiye’de hangi konumda olduğunu anlattı. Sucu ayrıca, CBS programlarının hangi sektörlerde ve hangi kurumlarda ne şekilde kullanıldığını anlatarak etkinliğe katılan katılımcıları bilgilendirdi.

Sucu’nun konuşmalarının ardından soru-cevap kısmıyla devam eden etkinlik konuyla ilgili hediye çekilişiyle sona erdi.