Mersin’in Tarsus ilçesinde 12 yıldır Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yapan öğretmen engelli olmanın engel olmadığını kanıtladı. Ailesiyle birlikte doğa etkinliklerine katılan Aydın Öğretmen etkinliklere büyük ilgi gösterdi.

Aydın Öğretmen, etkinlikler sırasında her türlü engelin aşıldığını, projede üniversite ve USET Uygulama Otelinin de engelli erişimine uygun olması, buraya gelecek engelli bireylere de umut olacağını belirtti.

Proje katılımcısı Aydın Sellioğ, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il merkezlerindeki devlet okullarında görev yapan, meslekte en az 10 yılını tamamlamış, Fen Bilimleri Öğretmenlerinin seçildiğini, amacının engelli bireylerin de bu tür projelerde görev alarak sosyal bilincin oluşturulmasını, engelli motivasyonunun sağlanması ve istenildiğinde her türlü zorluğun başarıyla aşılabileceğini göstermek olduğunu ifade etti.

Aydın Öğretmen: Proje yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve ekibinin yürüttüğü projede zorlukların nasıl birlikte kolaylıkla çözüldüğünün bir örneğin olduğunu; Farklı illerden gelen Fen Bilimi Öğretmenlerinin katılımıyla yapay zekâ, arttırılmış gerçeklik, görüntü işleme gibi teknolojilerin öğretilmesi ve bölgenin tarihi, turistik bölgelerinde yerinde uygulamalar yapılarak teorilerin hayata geçirildiği bu projeye dâhil olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.  Bu tür projelere bundan sonra daha çok sayıda engelli bireyin katılması ve engellerin ortadan kaldırılmasını dileyerek başta proje yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve emeği geçen herkese teşekkür etti.