“Terörizmin savaş stratejisi: Dezenformasyon” konulu panelde konuşan Alkan, son yıllarda akıllı telefonlar ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bilgi kirliliğinin de doğru orantılı olarak arttığını söyleyerek, “Özellikle sosyal medyada kaynağı belli olmayan bir fotoğraf karesi veya iletilen bilgi milyonlarca kullanıcıya ulaşabiliyor. Buradan elde edilen teyitsiz yanlış bilgi, sosyal ağlarda paylaşıldıkça da zincirleme olarak hatalı veya sahte içeriklerin dolaşıma sokulmasına zemin sunuluyor. Terör örgütleri ve destekçileri sosyal medyada manipülasyonla gerçekten uzak bir algı oluşturma gayretiyle çalışma yapıyor.” dedi.

“Terör örgütünün manipülasyonlarını AA çökertti”

Alkan sunumunda ülkemizin güney sınırında TSK tarafından yürütülmekte olan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları’nda yaşanan bilgi kirliliğini fotoğraflar eşliğinde anlatarak, “Terör örgütleri, farklı zaman ve mekanlarda daha önce kaydedilmiş görsellerin bazılarında bilgisayar programları aracılığıyla değişiklikler yaparak bazılarını ise sanki yeni çekilmiş bir fotoğraf karesiymiş gibi yalan bilgiler de ekleyerek sosyal medyada paylaşmaktadır. Ancak insanlığın üzerine kara bulut gibi çökmeye çalışan, Türkiye’ye gözdağı verme cüreti gösterme çabasına giren terörist unsurların dijital teknolojiden de faydalanarak oluşturmak istediği algı operasyonu Anadolu Ajansı tarafından çökertildi. Terör örgütlerinin yandaşlarınca paylaşımı yapılan sahte görsellerin asılları, kaydedildiği mekân ve tarihleri ile birlikte AA’nın profesyonel ekiplerince kısa sürede tespit edilerek doğru bilgiler kamuoyunun dikkatine sunuldu.” şeklinde konuştu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, konuşmasının ardından Alkan’a plaket takdim etti.

Panele, KMÜ Rektörü Akgül, öğretim üyeleri, akademisyenler ile yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.