Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos in Cappadocia tarafından ortaklaşa düzenlenen “Bezirhane Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen söyleşinin konuğu olan Prof. Dr. Serpil Oppermann, “Antroposen Çağı’nda Çevreci Bilimler” başlığıyla gerçekleştirilen söyleşide, insanların doğaya verdiği zararlardan uzun uzun bahsederken, beşeri ve çevre bilimlerinde ekolojinin kötüye gittiğini de vurgulayarak buna dair çözüm önerilerini de katılımcılara sundu.

Toprak yapısındaki bozulmalar, buna dair yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında da katılımcıları bilgilendiren Prof. Dr. Oppermann, bu olumsuz tabloyu çocukların değiştirebileceğini bu yüzden de çocuklara atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve çevre bilinci aşılanması için yapılacakları anlatarak katılımcılardan bu konuda katkı, destek ve proje fikirlerini paylaşmalarını istedi. Daha duyarlı ve bilinçli toplum için Prof. Dr. Oppermann’a fikirlerini aktaran katılımcılar soru-cevap kısmında da tüm sorularına cevap buldular.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kapadokya Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi akademisyenleri ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra davetlilerin yoğun katılım gösterdiği söyleşi sonunda Prof. Dr. Serpil Oppermann’a Argos Kültür Sanat tarafından teşekkür çiçeği takdim edildi.