AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Akıl galibiyetini keşfetmediğimiz müddetçe fiziki galibiyetlerimizin hepsi kısa süreli olacaktır. İnsanlığın bizden beklediği akıl galibiyetidir. Bunu başarmamız, büyük Anadolu aklıyla insanlığın yeniden adalet ile buluşacağı küresel düzenin önünü açacaktır.” dedi. 

Külünk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEÜ) düzenlenen "Büyük Anadolu Aklı" konferansında akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Osmanlı´nın çökmesinin ardından Batı alemince tesis edilmeye çalışılan yeni dünya düzeninin son 150 yıldır insanlığa zarar verdiğini belirten Külünk, barış ve huzurun ortadan kaldırıldığını iddia etti.

Külünk, Osmanlı´nın fiziki güçlülüğünün yanı sıra adaletli hükmetmesi nedeniyle hala arzulanan bir medeniyet olduğuna işaret ederek, "Osmanlı cephede fiziken güçlülüğünü bir irfan medeniyetiyle taçlandırdığı için hala anılan ve arzulanan bir medeniyettir. Osmanlıyı çökertenler son 150 yıldır insanlığa verdikleri zararın hesabını versinler." diye konuştu.

Yeni dünya düzeni kurmak isteyen güçlerin ateizm ve hristiyanizm temelli olduğunu savunan Külünk, bu güçlerin kendileri dışında hiçbir anlayış ve yaşam tarzına tahammülleri olmadığı için dünyada barış ve huzurun tesis edilemediğini ileri sürerek, "Bizden sonra dünyayı inşa etmek isteyen kuvvet merkezi tek tipçidir. Ateizm ve Hristiyanizm temelli tek tipçidir. Kendi dışındaki hiçbir anlayış ve yaşam biçimine tahammülleri yoktur. Son 150 yıldır dünyada kurulan düzen nereye huzur ve barış getirdi." ifadelerini kullandı.

Külünk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Akıl galibiyetini keşfetmediğimiz müddetçe fiziki galibiyetlerimizin hepsi kısa süreli olacaktır. İnsanlığın bizden beklediği akıl galibiyetidir. Bunu başarmamız, büyük Anadolu aklı ile insanlığın yeniden adalet ile buluşacağı küresel düzenin önünü açacaktır. Türkler yeryüzünün mümessil milleti ve devletidir. Son 150 yıl, farklılıkları insanlığın ortak paydasına dönüştürme yerine, çatışma alanı haline getirerek insanlığı yok etme tehdidi altında geçirilmiştir. Farklı milletleri, kültürleri ve dinleri düşman ilan edip topraklarından kovma zihniyeti ile insanları Neonazi cinayetlerine kurban ettirdiler." 

Konferansa, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, NEÜ rektörü Prof. Dr. Filiz Kılınç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.