NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nun yeni eğitim – öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim – öğretim hayatına başlayacağını söyledi.

Aktekin, “Nevşehir’in Derinkuyu İlçesine bağlı Suvermez Kasabamızda hayırsever iş adamı Hamza Ertaş tarafından merhum anne ve babaları adına yaptırdığı Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun bazı bölüm ve programlarının 2021-2022 eğitim – öğretim yılında açılması ve ilk öğrencilerimizi almak için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’e başvurumuzu yaptık. Bu başvurumuz da 28.04.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında yapılan değerlendirme ve incelemeler sonucunda olumlu sonuçlandı. İnşallah 2021-2022 eğitim – öğretim yılında bu okulumuzun Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programına yapılacak olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile 40 öğrenci alacağız.

Bu programımız özellikle ilçe ve il düzeyinde olan acil ihtiyacı karşılamak üzere Veteriner Hekimliğin çalışma alanı içerisine giren laboratuvar, klinik uygulamalar, hayvansal kökenli gıda güvenliği ve güvenirliği ile hayvan besleme ve yetiştirme alanlarında Veteriner Hekime yardımcı olacak gerekli bilgi ve donanıma sahip ara eleman yetiştirecek.

Ayrıca bu okulumuz bünyesinde Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Bitki Koruma Programı açılması konusundaki teklifimiz de YÖK tarafından uygun görüldü ve inşallah bir sonraki yıl bu programa da öğrenci almayı planlıyoruz. Sonraki yıllarda da bölgenin ihtiyacı doğrultusunda; tarım ve hayvancılık alanında yeni bölüm ve programların açılması da öncelikli plan ve hazırlıklarımız arasında yer alıyor.

Şahsım ve üniversitem adına Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nu üniversitemize ve şehrimize kazandıran başta hayırseverimiz iş adamı Hamza Ertaş olmak üzere, vermiş oldukları destek ve onaylarından ötürü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve tüm YÖK üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.