NEVÜ Gıda ve Tarım Kulübü ile Araştırma Kulübü tarafından Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Gıda ve Tarım Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kamil Emre Gerçekaslan, ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına mutluluğun tanımını yaparak başlayan Eğitimci- Yazar Nurten Ceceli Alkan, “Ben mutluluğu ilahiyatçı kimliğimle de çok önemseyen biriyim. Çünkü İslam dini selam kelimesinden, Allah’ın selam isminden ortaya çıkıyor ve Allah insanların huzur ve barış içerisinde yaşamalarını istiyor. Dolayısıyla mutlu olmak ve mutluluk benim yaratılışımın temelinde var. Dünyada mutlu olmayı başardığınızda sonsuz hayatta da mutluluğu daha kolay yakalayabilirsiniz. Çünkü mutluluğun en önemli kriterlerinden birisi şükretmektir. Şükredebilmek için de farkındalık gerekiyor. Bugün Nevşehir’de yaşayıp, şu kapıdan dışarıya  bahçeye çıkıp da kendini mutlu hissetmemek bence mümkün değil. Çünkü koca bir kışın üzerinden güneş parlıyor ve her yerden yavaş yavaş bin bir çiçekler çıkıyor. Bunları fark edebiliyorsan şükrediyorsun, fark edebiliyorsan mutlu oluyorsun. Yoksa hiçbir kimse size bir tepsiyle ‘Alsana mutluluk’ demeyecek. Mutluluğun peşinde hep sizler koşmalısınız” dedi.

İletişim çağıyla birlikte insanların sosyal medya üzerinde geçirdiği zamana değinen Alkan, eşlerin birbirlerini aldatma oranının sosyal medya ile birlikte arttığına dikkat çekti.  Alkan “Gerçek hayattaki ahlak kurallarının hepsi dijital dünyada, sanal alemde de geçerli. Geldiğimiz noktada çoğu kişinin hayatın vazgeçilmezleri olarak gördüğü ve zamanının çoğunu geçirdiği sosyal medyada çok dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü sosyal alemdeki aldatmalar nedeniyle insanların çoğu boşanmaya gidiyor. Aile danışmanlığı yaptığım ve yaşananları duyduğum için bunu belirtiyorum.  İletişim ve mutluluğun yolculuğunda sosyal medya aşkları var.  Ekranın öbür ucunda sizlere yazılan güzel yazılara, aşklara dikkat edin.  Çünkü ekranın öbür ucundan karşınıza kimlerin nasıl çıkacağını bilemezsiniz” diye tavsiyelerde bulundu.

Konferans Eğitimci-Yazar Nurten Ceceli Alkan’ın konuşmalarının ardından kendisine Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş’ın teşekkür ederek plaket takdimiyle son buldu.