4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen “Gelin Canlar Bir Olalım” isimli projeye Diyarbakır’dan Dilber Öcal eşi Türkçe Öğretmeni Zeyyad Öcal ile katıldı. Zeyyad Öğretmen, Fen Bilimleri öğretmenlerinden oluşan grup içinde, Türkçe öğretmeni olarak ayrı durmak bir yana grupta tüm etkinliklere de çok istekli katılımı olması ve başarısı ile herkesi şaşırttı. Dilber Öğretmen, “Eşimin doğa sevgisi ile grupta çalışmalara katılımındaki durumu da gösteriyor ki doğa eğitimi için fen bilimci olmak gerekmiyormuş. Eşim benden daha fenci çıktı.” dedi. Zeyyad Öcal ise, projedeki etkinliklere ve eğitimlere zevkle katıldığını, doğa gezilerinde doğayı daha iyi tanıdığını, günümüz teknolojileri ile eğitim materyalleri hazırlamayı öğrendiğini, yapay zekâ uygulamaları ile tanıştığını belirtti. Yine bu fırsatla doğa harikası Kapadokya’yı ve peribacalarını yakından görme fırsatı bularak bu güzelliklere hayranlığının daha da arttığını söyleyen Zeyyad Öcal, kendilerine bu fırsatı ve imkânı sağlayan başta proje yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Projeye Hatay’dan katılan Fen Bilimleri öğretmenleri Mennan-Tülin Şimşek ve Ergülen-Ayla Julide Aydın çiftleri ise “Yıllar sonra büyük bir heyecanla başvurduğumuz ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ isimli 4004 TÜBİTAK projesine kabul edildiğimiz öğrenince çocuklarımızın da bu atmosfer içerisinde olmasını arzu ettik. Bizim için de uzun yıllar sonra doğada aşkımızı tazelemek için bir fırsat oldu. Bu projenin ülkemizin önemli kurumlarından birisi olan TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin ve akademisyenler tarafında yürütülecek eğitimler olmasının bize ve öğrendiklerimizi aktaracağımız öğrencilerimize katkı sağlayacağını düşündük.” dedi.

“Çocuklarımın potansiyelini keşfettim”

Projede ailesiyle yer alan İrem Aybacı öğretmen ise sigorta sektöründe çalışan eşi Hüseyin, kızı Eylül ve oğlu Eymen ile etkinliklere katıldı. İrem öğretmen, “Projede ailecek yaptıkları doğa yürüyüşlerinde çocuklarının kapasitelerini fark ettim. Beraberce katıldığımız etkinliklerde büyük keyif aldım. Projedeki bazı etkinlikler sayesinde yeni hobiler edinmenin insanı rahatlattığını ve aile bağlarını kuvvetlendirmede etkili olduğunu gördüm. Doğa yürüyüşü sırasında bize gösterilmek için yakalanan canlı yılana dokunmak suretiyle yılan fobimden de kurtuldum. Bu proje benim ve diğer aile üyelerimin kişisel gelişimine büyük katkı sağladı.” şeklinde duygularını ifade etti.

Projeye ailecek katılım sağlayan öğretmenler projenin 7’den 70’e her kesime hitap ettiğini ve her kesim için faydalı olduğuna vurgu yaparlarken, ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ projesini örnek alarak bu tip bir projeyi kendi görev yaptıkları illerinde de yürütülmesi için grupla fikir alışverişinde bulundu.