Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Törenine katılmak ve ‘Açılış dersi’ni vermek üzere üniversiteye gelen Milli Eğitim- Kültür ve Turizm eski Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’yı; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Vali Yardımcısı Osman Güven, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, NEVÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Prof. Dr. Serkan Şahinkaya karşıladı. 

Prof. Dr. Nabi Avcı’yı makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerini üniversitede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Aktekin ayrıca üniversitenin fiziki yapılanması başta olmak üzere, personel, öğrenci, bölüm ve programlar hakkında da Avcı’ya bilgi verdi.

Prof. Dr. Nabi Avcı ise kendisinin Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’in Rektörlük görevi ile de gerek üniversite gerekse şehir için başarılı ve güzel işlere imza atacağına inancının tam olduğunu ifade eden Avcı, Aktekin ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.    

Rektör Aktekin ile bir süre görüştükten sonra üniversitenin 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Törenine katılarak  ‘Açılış dersi’ni veren Avcı, akademisyenlere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.