NEVÜ NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş’ın moderatörlüğünü yaptığı eğitimde, Zihin Haritaları Derneği Başkanı Akın Kağan Akçalı tarafından zihin haritalarının tarihi, kullanım alanları ve amaçları, zihin haritası oluşturmada kullanılan yazılımlara yönelik teorik dersler ve katılımcılar ile zihin haritası oluşturulan uygulama dersleri verildi. Zihin haritalarının insan beyninin etkili bir biçimde kullanılmasında bir araç olduğunu ifade eden eğitmen Akın Kağan Akçalı ayrıca, zihin haritalarının günlük hayattan akademik hayata ve iş hayatına kadar geniş bir alanda etkili öğrenmeye de katkı sağladığını vurguladı.

Zihin haritalarının eğitimde büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Davut Sarıtaş ise, kendisinin de derslerinde öğretim ve ölçme değerlendirme süreçlerinde zihin haritalarını kullandığını ifade ederek kendi öğrencileri tarafından oluşturulmuş bazı zihin haritalarını katılımcılar ile paylaştı. Eğitim sonunda katılımcıların yaptığı değerlendirmelere ve taleplere dikkat çeken Sarıtaş, bu tür eğitici etkinliklerin ilerleyen haftalarda farklı konularda devam edeceğini ifade etti. 

Yaklaşık 400 başvuru yapılan etkinliğe katılıp eğitimi tamamlayan Akademisyen ve öğrencilere, Zihin Haritaları Derneği tarafından verilecek olan katılım sertifikası ilerleyen günlerde e-posta ile kendilerine iletilecek.