Türkiye’nin farklı illerinden Fen Bilimleri öğretmenlerini bir araya getiren proje, katılımcıları ile eğitmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımının yanı sıra kültür paylaşımı için de ortam oluşturdu.

Konya ve Mersin İl Milli Eğitim Ar-Ge (Araştırma-Geliştirme) birimlerinden katılım sağlayan Hitame Baş ve Orhan Yurtalanoğlu proje süreçlerini yakından takip etti.

Hitame Baş ve Orhan Yurtalanoğlu, kurumlarında TÜBİTAK 4004 destekleme programlarınca yürüttükleri projelerinin olduğunu, bu projeye de katılım gerekçelerinin geniş yelpazede bir proje ağı oluşturup, bu alanda güçlü konsorsiyum teknikleri kullanarak yeni projeler oluşturmak istediklerini belirtti. Doğa eğitimi projesinde, Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin hayatı ve öğretilerinden etkilendiklerini söyleyen Hitame Baş ve Orhan Yurtalanoğlu, kendi projeleri olan “Ekoloji Elçileri ve Doğanın Keşfi Konya Yaz Okulu-2” isimli TÜBİTAK 4004 projeleri hakkında da bilgi vererek katılımcıları, söz konusu projelerini duyurmaya ve katılmaya davet etti.

“Gelin Canlar Bir Olalım” projesinin içeriğinden ve Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinden de oldukça etkilendiklerini ifade eden Baş ve Yurtalanoğlu, proje yürütücüsü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve ekibi ile yeni projelerde işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Baş ve Yurtalanoğlu, Kapadokya’da geçirdikleri başarılı projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, işbirliğinin hayata geçirilmesi ile yeni projelerde buluşmayı diledi.