Programa Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini (NEVÜ) temsilen Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Meydan katıldı.

Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan H2020-MSCA-NIGHT-2018 çağrısı kapsamında sunulan uygulaması 28 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilecek, “International Mersin Science Night (MERSCIN)” ve uygulaması 29-30 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yayımlanan 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çağrısı kapsamında sunulan “3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği” projeleri ilgili kurumlar tarafından desteklenmeye değer bulundu.

MERSCIN ve 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği, projeleri bilim iletişiminin sağlanmasını, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılmasını, bilim ve teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılmasını, doğa – bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık oluşturmayı, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır şekilde kavratmayı ve toplumun her kesiminden her yaş grubundan kitlelerin bilim farkındalığı kazanmasını amaçlamakta.

5 kıtada 16 ülkeden 34 araştırmacı, ulusal düzeyde 34 şehirde bulunan 48 kurumdan 96 araştırmacı, paydaş üniversite ve kurumlardan 128 araştırmacı ve uzman, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 168 okuldan 395 lise ve ortaokul öğrencisi ve 140 öğretmenden oluşan proje ekibi ile 124 atölye 212 proje sergisi, akıl zeka oyunları yarışması, bilim gösterileri, teleskopla derin uzay gözlemi, spor oyunları, sanat etkinlikleri, yamaç paraşütü gösterisi vb. etkinlikler düzenlenecek. CNREXPO Fuar Alanında düzenlenecek ve tahmini 30 bin kişinin katılımının beklendiği etkinliklerde, NEVÜ Sosyal Bilgiler Eğitimi “Hayatımızdaki Coğrafya” ve NEVÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi “Dünya Dili: Dünya Çocuk Oyunları” atölyeleriyle yer alacak. 

Proje paydaşları

1. Mersin Üniversitesi

2. Kinderburo Universitat Wien GMBH Austria

3. Mersin Büyükşehir Belediyesi 

4. Ege Üniversitesi

5. Ortadoğu Teknik Üniversitesi

6. Dokuz Eylül Üniversitesi

7. İstanbul Kültür Üniversitesi

8. KTO Karatay Üniversitesi

9. Gaziantep Üniversitesi

10. Harran Üniversitesi

11. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)

12. Sinop Üniversitesi

13. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü

14. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

15. Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği 

16. Hakkari Üniversitesi