UMDE Dini Tetkikler Dergisi; UMDE Dini Tetkikler Dergisi genelde dini araştırmalar özelde İslami ilimler alanında hazırlanan akademik çalışmaları yayımlayacak. Dergi yılda 2 sayı (31 Temmuz – 31 Aralık) yayımlayan hakemli bir dergi. UMDE Dini Tetkikler Dergisi dini araştırmalar alanında üretilen özgün araştırma makalelerini, çevirileri, tanıtım yazılarını (kitap, makale, tez, proje, sempozyum ve konferanslar için), eleştirel metin çalışmalarını ve benzerlerini yayınlamayı amaçlıyor.

UMDE Dini Tetkikler Dergisi’ne gönderilen makaleler arasında değerlendirme için uygun bulunanlar, ilgili alanda en az iki hakeme gönderilir. Hakemlerin isimleri gizli tutulur. Hakem raporlarından biri olumlu, diğeri olumsuz olduğu takdirde, yazı, üçüncü bir hakeme gönderilebilir veya Yayın Kurulu, hakem raporlarını inceleyerek nihai kararı verebilir.

UMDE Dini Tetkikler Dergisi’ne gönderilen makaleler, Türkçe ve İngilizce başlık, öz (en az 150, en fazla 250 kelime), anahtar kelimeler (en az 5 kavram) ve İsnad Atıf stilinde hazırlanan kaynakça içerir. UMDE Dini Tetkikler Dergisi, yazarlardan makale değerlendirme ve yayın süreci için herhangi bir ücret talep etmemekte.