Üniversite Nevşehir Meslek Yüksekokulu (MYO) Kazakistan Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra davetliler katıldı.

Katılımcılarda internet kültürünü yayarak kendilerinde internet bilincini yaratmak, interneti tanıtmak, büyütmek ve yeni projeler başlatmak, sorunları ve çözüm yollarını tartışmak amacıyla düzenlenen etkinlik iki gün sürdü.

Etkinlikte; Türkiye?de internetin gündemindeki sorunları, özellikle yönetişim, yasal düzenlemeler, serbestleşme, internet ve Telekom sektörünün gelişimi, internetin güvenli kullanımı, mahremiyet, bilgi güvenliği, sosyal ağlar ve bilgi toplumu kavramları gibi konularda katılımcılara bilgi verildi.

Ayrıca Netcom A.Ş. Genel Müdürü Oğuz Memiş?in ?Network Dünyası ve İnternet? ve Linux kullanıcıları Derneğinden Barkın Kılıç?ın ?Sosyal Medya ve Tehditleri? hakkında bilgi verdikleri etkinlikte,

Erciyes Üniversitesi Amatör Telsizcilik Kulübü öğrencilerinden Gültekin Lekesiz ve Eren Serkan Kavak ?Amatör Telsizcilik? hakkında katılımcılara bilgi vererek İstanbul ile telsiz görüşmesi yaptılar.

Hacıbektaş MYO, Avanos MYO ve Nevşehir MYO arasında düzenlenen bilgi yarışması ile devam eden etkinlikte yarışmada birinci olan Hacıbektaş MYO, ikinci olan Avanos MYO ve üçüncü olan Nevşehir MYO öğrencilerine çeşitli hediyeler verilmesi ile son buldu. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ